Categories: Sport

Paşi înainte, dar fără calificare

Ciprian Marinuţ

Înotătorul hunedorean Alexandru Bădeaţă (foto) (18 ani) s-a clasat pe locul 35 în preliminariile probei de 200 de metri mixt de la Campionatul European rezervat juniorilor, desfăşurate ieri, în Olanda, la Dordrecht. Din păcate, sportivul pregătit de Anca Băjan a ratat calificarea în semifinalele cursei în care au intrat doar primii 16 clasaţi.

Încă o dată mai slab decât la Naţionale
Faţă de cursa de 100 de metri spate în care a ocupat, miercuri, locul 46 (ultimul), Alexandru Bădeaţă s-a comportat mai bine în proba de 200 de metri mixt, una dintre favoritele sale. Totuşi, sportivul de la CSS Hunedoara a ratat calificarea în semifinalele cursei la competiţia continentală, pentru că a avut şi de această dată un timp mai slab decât cel de 2:09:97 obţinut în weekend la Campionatul Naţional, când a devenit campion al României. Alexandru Bădeaţă, care a înotat în seria I, cea mai slabă a preliminariilor, alături de doar doi concurenţi, unul din Israel şi altul din Estonia, a încheiat cursa cu timpul de 2:10:06 şi a ocupat locul 35 din 38 de participanţi (al 39-lea fiind descalificat). Sportivul hunedorean a înotat prima lungime de bazin în 27:80 de secunde, a fost înregistrat cu 1:00:16 la 100 de metri, a avut nevoie de 1:38:65 pentru a ajunge la 150 de metri şi a încheiat cursa cu 2:10:06. Pe primele două locuri ale preliminariilor probei de 200 de metri mixt s-au clasat doi sportivi din Ungaria, Norbert Szabo cu 2:02:94 şi Benjamin Gratz cu timpul de 2.03.35.  

Mai speră în două probe
Înotătorul de la CSS Hunedoara poate să îşi pună în valoare talentul şi munca asiduă de la antrenamente în ultimele două probe în care va mai lua startul. Alexandru Bădeaţă va concura în cursa de 200 de metri spate, programată azi de la ora 9.34. Şi de această dată, Alexandru va înota în prima serie, cea mai slabă din cele cinci, alături de sportivi din Israel (2), Austria, Letonia (2) şi Luxemburg. Cursa în care hunedoreanul îşi pune cele mai mari speranţe este cea de 400 de metri mixt, care va avea loc duminică, 13 iulie, în ultima zi a competiţiei. La 400 de metri mixt, Alexandru este cotat cu al 37-lea timp din cei 43 de competitori, pe baza rezultatului de 4:38:26 obţinut la Roma în 15 iunie, dar ar fi fost pe locul 32 cu performanţa de 4:35:70 reuşită la Campionatul Naţional. Favorit al acestei probe, conform timpului de calificare, este Norbert Szabo (Ungaria) cu timpul de 4:21:39. România este reprezentată la Campionatul European de Juniori, care se desfăşoară în perioada 9-13 iulie 2014, în Olanda, la Dordrecht, de opt sportivi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

10 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

10 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

10 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

10 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

10 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

10 ore ago