Categories: Comunitate

Pacienţii pot să-şi aleagă medicul

Magdalena Şerban

Medicii pot răsufla uşuraţi, legea suplimentării salariilor din sistemul sanitar a trecut de Senat. Potrivit proiectului legislativ, medicii vor primi bani mai mulţi.
Măsura vine după ce tot mai muilte cadre medicale au plecat să muncească, evident, pe sume mult mai mari, în străinătate. Astfel, doctorii care lucrează în cadrul spitalelor de stat vor putea presta servicii medicale în aceeaşi unitate, după terminarea programului, iar pacienţii vor avea posibilitatea să aleagă în mod expres şi contra-cost un medic curant, pentru un anumit act medical. Astfel de servicii efectuate la cererea bolnavilor pot fi decontate prin intermediul unei poliţe de asigurare complementare, încheiată de pacient cu un asigurător. Din veniturile obţinute de instituţia sanitară publică, prin serviciile private, managerii vor acorda personalului medico-sanitar, recompense care se vor cumula cu veniturile salariale de bază. „Problema cadrelor medicale care preferă să ia calea Occidentului este una spinoasă. Şi nu e de acum. În primul rând, un venit pe măsura activităţii şi responsabilităţii motivează medicul să-şi facă treaba cât mai bine. Să nu uităm că studiul unui medic se continuă şi după ce a părăsit băncile facultăţii, iar responsabilitatea de pe umerii săi este una foarte mare, salvând vieţi. Apoi, vorbim de situaţia migrărilor. Câştigând bani frumoşi şi la el în ţară, cadrul medical preferă să rămână acasă, lângă familie şi prieteni, nu să se ducă printre străini“, e de părere Călin Laza (foto), managerul Spitalului de Urgenţă Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Ha, ha, ha. Amu te duci dimineata la spital, te vede medicul, ii spui ce simptome ai si el te cheama dupa masa sa-ti prescrie tratamentul. Tot la spitalul de stat.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

o oră ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

o oră ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

o oră ago