Categories: Actualitate

Ordin de protecţie pentru concubinul agresor

Individul nu s-a putut abţine de la ame­ninţări nici la judecată, unde fosta lui iubită l-a reclamat pentru a cere protecţie. Jude­că­torul i-a interzis bărbatului agresiv să se mai apropie de fosta iubită la o distanţă mai mică de 200 de metri.
Cei doi concubini din Orăştie au trăit îm­pre­ună circa trei ani de zile, timp în care iubi­tul femeii a devenit foarte agresiv şi a ameninţat-o cu moartea. Din cauza crizelor de gelozie, acesta i-ar fi distrus obiectele din casă şi a urmărit-o în permanenţă, femeia neputând nici măcar să meargă să-şi pro­cure cele necesare traiului. Aceasta le-a mai spus magistraţilor că în urma unei dispute avute cu fostul ei partener, acesta a luat un cuţit şi l-a băgat în masă pentru a o speria. Nici măcar în sala de judecată nu s-a putut abţine şi a ameninţat-o pe femeie de faţă cu avocatul ei. Bărbatul şi-a motivat ieşirile violente prin faptul că a investit în locuinţa comună şi nu mai poate locui acolo.
„În concret, instituirea ordinului de pro­tecţie este justificată de evenimentul ce a avut loc anul trecut, probatoriul administrat în cauză, respectiv depoziţiile martorilor, re­le­vând actele de violenţă verbală şi psi­holo­gică, de natură a pune în pericol inte­gritatea fizică şi psihică a reclamantei, fiind dovedită astfel şi starea de pericol iminentă. (…) Sub acest aspect, din economia dis­po­ziţiilor art. 38 din Legea nr. 217/2003, repu­blicată, re­zultă că pentru a se dispune emiterea unui ordin de protecţie este ne­cesar să se dove­dească existenţa unor acte de violenţă, a unei stări de pericol pentru viaţa, integritatea fizică sau psihică ori libertatea unei per­soa­ne, stare de pericol care să fie creată printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei”, se arată în decizia judecătorului. Magistratul a decis ca agresorul să nu se apropie la mai puţin de 200 metri de victimă şi locuinţa ei până în vara acestui an, iar încălcarea ordinului de protecţie l-ar putea duce după gratii. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

o oră ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

o oră ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

o oră ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

o oră ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

o oră ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

o oră ago