Orăştia a ieşit din carantină, Brad şi Simeria ar trebui să iasă mâine

Municipiul Orăştie a ieşit, ieri, din starea de carantină, impusă pe 27 martie din cauza creş­terii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a informat primarul Ovidiu Bălan (foto).
„Începând de duminică, 11 aprilie 2021, ora 8,00, revenim la măsurile generale impuse de sta­rea de alertă instituită la nivel naţional, pre­cum şi la eventualele măsuri comunicate ulterior de autorităţile competente”, a scris primarul municipiului Orăştie pe pagina sa de Facebook.
Conform datelor Direcţiei de Sănătate Pu­blică Hunedoara, incidenţa cazurilor de Covid la nivelul municipiului Orăştie era, ieri, 11 aprilie, de 4,84 la mia de locuitori.
Instituirea stării de carantină în municipiul Orăştie a fost contestată, pe 1 aprilie, de auto­ri­tăţile locale, care s-au adresat instanţei de judecată, însă cererea de ridicare a măsurilor restrictive a fost respinsă. Cererea Muni­ci­pa­lităţii Orăştie a fost respinsă, pe 7 aprilie, de judecătorii Secţiei Contencios-Administrativ şi Fiscal de la Curtea de Apel Bucureşti, ca neîntemeiată.
În judeţul Hunedoara se mai află în caran­tină zonală până marţi, 13 aprilie 2021, mu­nicipiul Brad cu o incidenţă de 6,15 la o mie de locuitori, şi oraşul Simeria, cu o incidenţă de 5,24 la mia de locuitori. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.