Categories: Comunitate

„Observatorul Pieţei Muncii”, un nou proiect marca AJOFM

Magdalena Şerban

Săptămâna trecută, AJOFM Hunedoara a organizat la Hotel Ibis din Sibiu, în calitate de beneficiar şi partener lider, conferinţa de închidere a proiectului „Observatorul Pieţei Muncii”, proiect cofinanţat din Fondul Social European – POSDRU/123/ 4.1/S/129565.
La eveniment au luat parte mai multe autorităţi, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cooptate pentru colaborare: Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Universităţi, cele 9 AJOFM-uri din regiunile Vest şi Centru, Asociaţia non-profit L&C Consulting, Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara, invitaţi din sfera privată, dedicată pieţei muncii, membrii grupului ţintă şi ai echipei, managementul aferent proiectului. Tematica abordată a fost strâns legată de stadiul de implementare a programului. De asemenea, s-a prezentat noua platformă online şi modul de utilizare a acesteia, dar şi îndeplinirea indicatorilor în acord cu obiectivul general ce vizează dezvoltarea capacităţii Serviciilor Publice de Ocupare (SPO), de analiză, sinteză şi prognoză a schimbărilor de pe piaţa muncii, în scopul adaptării formării profesionale la tendinţele de evoluţie a cererii înregistrate la nivel inter-regional.
„Procesul de post-implementare va debuta în luna septembrie şi se va derula  pe o perioadă de trei ani. Prin crearea Observatorului pe Piaţa Muncii – platforma online, se analizează şi corelează informaţiile în vederea emiterii unor studii, rapoarte şi sinteze, proiectul furnizând o soluţie viabilă de anticipare a nevoilor de formare profesională, ca răspuns la noile cerinţe ale pieţei“, a precizat Nicolae Fara (foto), directorul executiv al AJOFM Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

19 ore ago