Oameni cu suflet mare la spitalul din Hunedoara. Un nou sprijin pentru Cernăuți

Magdalena Șerban

Colectivul Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara a dat curs unei solicitări de ajutor pri­mită din partea conducerii Spitalului de pediatrie din Cernăuţi, unitate me­dicală care se confruntă cu mari nevoi de ordin sanitar, totul din pricina con­flictului armat din Ucraina.

Solidaritate
„Recent (n.r. -28 martie 2022), am trimis un al doilea transport cu ajutoare către Spitalul de pediatrie din Cernăuți, compus din microscop binocular, ana­lizor urină, penuri insulină, suport penuri insulină, reactivi de laborator, sonde endotraheale și medicamente precum Antiepileptice, Algocalmin, Ketorol, Fito­menadion, Dexketoprofen, H.H.C și Dexa­metaxonă. Acestea au fost achi­zi­ționate din banii donați de angajații instituției noastre spitalicești, fiind un răs­puns la solicitarea venită din partea ma­nagerului spitalului de copii din Cernăuți, domnul doctor Roșca (a fost o cerere detaliată, subliniindu-se exact care este necesarul medical). Suntem bucuroși că putem sprijini un spital de copii dintr-o zonă greu încercată de război. Le mulțumesc colegilor pentru mo­bilizare și pentru faptul că dincolo de profesie, provocări și probleme co­tidiene, sunt în linia întâi ori de câte ori e vorba de empatie ”, a afirmat ec. Radu Budae (foto stânga), managerul Spitalului Municipal Dr. Alexandru Simionescu din Hunedoara. Dinspre Cernăuți, au venit gânduri de mulțumire și multe emoții. “Stimați colegi din Hunedoara, stimate domnule director de spital, stimate domnule primar, stimați oameni buni care sunteți cu inima foarte mare față de Ucraina, ce trece prin nevoi și necaz, din partea administrației spitalului de copii, din nou, astăzi, vă mulțumim din suflet pentru marea bunătate și marile lucruri pe care le faceți pentru noi cei din Cernăuți, pentru noi cei din Bucovina și pentru noi cei din Ucraina. Nu am cuvinte de mulțumire să vă spun cât de im­portant este ceea ce ați făcut”, a fost mesajul transmis de neurochirurgul pediatric Aurel Roșca (foto dreapta), cel care conduce Spitalul de copii din Cernăuți și este, totodată, președintele Societății Medicale Regionale „Isidor Bodea”. De altfel, nu demult, un alt con­voi umanitar (trei camioane și un microbuz) a plecat tot dinspre Hunedoara, trans­portând tone de haine, mâncare, produse de igienă şi medicamente ce au ajuns la Cernăuţi. Donaţiile au fost făcute de către 235 de persoane din municipiul
de pe Cerna, pe parcursul unei cam­panii inițiată și organizată de adminis­traţia publică locală. Medicamentele și ma­teriale sanitare solicitate de spitalul din Cernăuți au fost donate în urma unei acțiuni derulate de spitalul din Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

12 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

12 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

12 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

12 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

12 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

12 ore ago