Categories: Sport

Începe sezonul competițional pentru gimnaștii români

Componenți ai loturilor naționale, Ioana Stănciulescu (foto), Antonia Duță, Emilian Neagu și Rafael Szabo însoțiți de antrenorii Cristian Moldovan și Marius Berbecar dar și de kineto­te­ra­peutul Corneliu Roșu, au făcut de­plasarea la Baku unde cei patru gim­naști vor participa la Cupa Mondială de la Baku, programată între 31 martie și 3 aprilie.

Calificări pentru Olimpiadă
Ioana Stănciulescu revine în com­pe­tițiile internaționale după un an și patru luni. Ea va concura în calificări la toate cele 4 aparate, Antonia Duță la trei aparate (nu va intra în calificări la paralele), în timp ce Rafael Szabo și Emilian Neagu au fost înscriși fiecare la sol și inele.
Este prima competiție inter­națio­nală din acest sezon, un sezon care se anunță foarte important pentru spor­ti­vii noștri care vor participa la Campio­na­tele Europene programate în luna iunie la Munchen și, apoi, în luna oc­tom­brie la Campionatele Mondiale care se vor desfășura la Liverpool, competiții de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
Federația Română de Gimnastică a anunțat și componența echipelor cu care România va participa la o altă competiție internațională, o etapă de Cupă Mondială care se va desfășura la Jesolo-Italia, peste o săptămână.
Au fost înscrise în competiție seni­oa­­rele Mara Ceplinschi, Ana Maria Bărbosu, Andreea Preda, Bianca Dorobanțu, loana Stănciulescu și Silviana Sfiringu iar dintre junioarele noastre vor fi prezente la întreceri Amalia Ghigoarță, Amalia Puflea, Crina Tudor, Ella Oprea. Sabrina Voinea și Teodora Stoian. Sunt gim­nas­tele pe care antrenorii coordonatori ai celor două loturi contează la competițiile menționate mai sus dar și la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) la care vor fi prezente junioarele.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

18 ore ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

18 ore ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

18 ore ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

18 ore ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

18 ore ago

Principalele proiecte ale Primăriei Hunedoara pentru următorii patru ani (III). Hunedoara pe mâini bune

Şcoli demne de secolul XXI   Încă din primul meu an de mandat, unităţile şcolare…

18 ore ago