Categories: Sport

O semifinală încinsă, alta dezechilibrată

Ciprian Marinuţ

Echipa Colegiului Tehnic „Transilvania” (antrenor Marius Sîrbu) s-a calificat cu emoţii în finala Cupei Liceelor „Big”, după ce a învins cu 5-3 (2-2), la loviturile de departajare, formaţia Colegiului Tehnic „Energetic” (antrenor Alexandru Bădoi). În schimb, echipa C.N.S. „Cetate” (antrenor Ioana Bozan) şi-a adjudecat biletele pentru ultimul act, fără suspans, câştigând lejer, scor 7-1 (5-0), meciul cu formaţia Liceului de Muzică şi Arte „Sigismund Toduţă” (antrenor Flavius Leuceanu).

Pe muchie de cuţit
Ambiţia, adrenalina şi suspansul au fost ingrediente de bază şi în prima partidă din faza semifinalelor Cupei liceelor „Big” la fotbal, disputată ieri, la Sala Sporturilor din Deva. Meciul dintre echipele colegiilor tehnice „Transilvania” şi „Energetic” a fost însă influenţat negativ de miză, respectiv de dorinţa de calificare în finală, astfel că fotbalul nebun şi spectaculos din ziua precedentă a dispărut din peisaj. S-a jucat mai tacticizat, mai închis, iar echipele au fost foarte atente în defensivă şi au ieşit în atac, în special atunci când erau obligate de scor sau de obiectiv. Şi cum valorile celor două formaţii au fost sensibil egale, soarta partidei s-a decis abia la loviturile de departajare. Pragmaticul atacant al echipei „Transilvania”, Marius Doda, a deschis scorul în minutul doi, speculând o eroare a apărării adverse: 1-0. Obligaţi de situaţie, energeticienii au ieşit la atac, însă până la pauză, scorul a rămas acelaşi, întrucât zidul apărării adverse a fost ermetic. Eforturile ofensive ale „Energeticului“ au fost răsplătite după pauză, în minutul 20, când Stamatin a deviat în plasă mingea aruncată în careu de coechipierul său Mihalache. Au trecut însă doar patru minute şi acelaşi Marius Doda şi-a dovedit iar eficienţa, marcând pentru 2-1. Finalul a fost pe muchie de cuţit, cu cei de la „Energetic” alergând după egalare. Golul care a dus meciul la loviturile de departajare a venit în penultimul minut de joc, când Stănilă a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat imparabil de la semidistanţă. La proba nervilor tari a greşit Mihalache, care a tras în bară, iar „Transilvania” a învins cu 5-3, prin golurile reuşite de Doda, Lasc şi Doarvoaş.

Sportivii au făcut şi… muzica
Învingătoare la lovituri de departajare în halucinantele meciuri din sferturi cu C.N. „Decebal şi „Grigore Moisil”, echipele de la C.N.S. „Cetate” şi Liceul de Muzică au fost protagonistele unui duel inegal  în a doua semifinală. Scăpaţi de emoţii şi aflaţi în faţa unor adversari lipsiţi de reacţie şi curaj, „micii profesionişti” de la „Sportiv” au luat jocul pe cont propriu şi au câştigat la scor: 7-1 (5-0). Pentru C.N.S. „Cetate” au marcat Al. Constantin, Rill, Crişan (2), Părău, Cîrstoiu şi Vermeşan, în vreme ce golul de onoare al „artiştilor” a fost înscris, în ultimele secunde, de Juratoni.
Finalele se vor desfăşura azi, după următorul program: ora 15.00, finala mică, C.T. „Energetic” – Liceul de Muzică şi Arte; ora 17.00, finala mare: CNS „Cetate” – C.T. „Transilvania”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

7 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

7 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

7 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

7 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

7 ore ago