Categories: Sport

O Olimpiadă mai ciudată, cu restricții multe și fără forfota obișnuită

           Iată-mă ajuns şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, aici unde întrecerile ediţiei din acest an se desfăşoară în condiţii dintre cele mai ciudate.Pandemia de Covid a distrus şi ceea ce era mai frumos, mişcarea olimpică. Aici, la Tokyo, este o competiţie care nu are nimic cu ce cunoşteam noi că e întrecere sportivă.Nu se strigă, nu se aplaudă, nu poţi încuraja pe vreun sportiv şi ce este mai rău, peste tot sunt voluntari care abia aşteaptă parcă să te atenţioneze pentru abaterea săvârşită, neconformă cu codul deontologic stablit de organizatori.

Două aplicații pe telefonul mobil

 

 

Obişnuit cum sunt cu forfota din aeroporturile prin care am umblat, am rămas stupefiat când am constatat tăcerea aproape mormântală din Aeroportul Narita, unde am aterizat.În timp relativ scurt, vreo două ore, am intrat în posesia acreditării de presă, am făcut un test PCR, am depus salivă  pentru un alt test, am completat multe formulare, dar cu sprijinul tinerilor din echipa de voluntari am reuşit să fac totul repede şi am fugit la hotel.

Să nu omit un lucru important: am pe telefonul mobil două aplicaţii, una pentru ca să îmi monitorizez permanent sănătatea şi să comunic zilnic către Comitetul de organizare o serie de parametri impuşi. Cea de a doua aplicaţie este şi ea motiv de scandal, deoarece este  necesară pentru a se afla oricând unde te afli. Dacă vreţi, un fel de securitate prin telefon, un GPS modern, pe care cu voie, fără voie, l-am acceptat cu toţii.

Deşi ni s-a comunicat că nu avem aprobarea de a ieşi din hotel mai mult de maximum 15 minute pentru cumpărăturile necesare, eu am făcut o incursiune în ceas de noapte, mai lungă, cei drept, dar la ieșirea din hotel nu am fost oprit de ofiţerul care stă la uşă şi notează…dispariţiile noastre.La revenirea mea, distinsul om de securitatea nu mai era la biroul lui.Probabil că a mers să bea apă…

 

Nu a fost vina lui Cozu

Vreau să fac o remarcă personală  şi să îi contrez cumva pe cei care au criticat rezultatul înregistrat de pugilistul nostrum, Cosmin Gîrleanu. La Tokyo au venit unii dintre cei mai buni sportivi din lume,fiecare cu gândurile sale, după pregătirea pe care au făcut, unii în condiţii mai bune, alţii mai puţin bune.

Cozu, cum îl ştim noi pe boxerul din Hunedoara, a fost învins pe drept de un bulgar care a fost mai bun de data aceasta.L-am văzut tare supărat pe Cosmin, lucru aproape normal după o astfel de înfrângere dar pentru ceea ce s-a întâmplat nu este el vinovat.

 

Nicolae Gavrea, corespondentul special al cotidianului MESAGERUL HUNEDOREAN la Tokyo

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago