Patru cluburi nu vor să livreze jucători la echipa naţională olimpică

Selecţionerul echipei olimpice de fotbal a României, Mirel Rădoi (foto), a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Arena Na­ţio­nală, că patru cluburi au refuzat să elibereze jucătorii pentru Jocurile de la Tokyo.
„Îmbucurător pentru noi este faptul că atât jucătorii din România, cât şi din străinătate vor să participe la Jocurile Olimpice. Din pă­cate, nu depinde de ei şi avem câteva refuzuri de la cluburi. Aşteptăm să vedem la sfârşit care va fi exact lotul şi câţi dintre jucătorii pe care noi îi avem pe acea listă vor fi prezenţi. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cât mai accesibilă pentru toată lumea, deoarece sunt meciuri din trei în trei zile, mai sunt câteva etape şi o să vedem. „Cred că nu o să putem fi cu jucătorii pe care noi ni-i dorim pentru că este o perioadă în care cluburile sunt angrenate în tururile preliminare din cupele europene sau în cantonamente şi va exista o negociere. Nu-mi pică bine, dar până la urmă va trebui să găsim soluţii, indiferent cu ce generaţie vom merge”, a mai spus selecţionerul.
Echipa României şi-a câştigat dreptul de a participa la JO de la Tokyo după ce a ajuns până în semifinalele Campionatului European Under-21 din 2019, cu Mirel Rădoi selec­ţio­ner. Echipa noastră a fost repartizată conform tragerii la sorţi în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.
Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţio­nale Under-21 la Campionatul European din 2019, competiţie la care a ajuns în semi­fi­nale.
Pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olim­pice sunt eligibili jucătorii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 (Under-24). În mod obişnuit echipele participante sunt formate din ju­cători Under-23, dar cum Jocurile de la Tokyo au fost amânate cu un an a fost făcută o dero­gare pentru ca jucătorii care au obţinut cali­fi­ca­rea pe teren să poată participa la com­petiţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.