Categories: Stiri

O femeie a cumpărat acest „căţel” dar, după 2 ani, a aflat adevărul halucinant: Ce animal e „câinele” ei, de fapt

O mamă a rămas șocată când a aflat că patrupedul adoptat (foto), despre care știa că este un cățe­luș, s-a dovedit a fi un animal pe cale de dispariție periculos.

Semnal de alarmă
Chinezoaica Su Yun a primit cu drag în familia ei ceea ce credea că este un pui de câine și l-a crescut timp de doi ani înainte să sune la un centru de salvare a animalelor sălbatice, când a început să meargă pe picioarele din spate.
O mamă a aflat cu mare surprin­dere că puiul de câine pe care îl adoptase era de fapt un urs negru.
Su Yun și familia ei au petrecut aproape doi ani cu ursulețul în casă înainte de afle adevărul des­pre rasa lui. Momentul când s-a ridicat un semnal de alarmă a fost atunci când animalul a început să meargă prin casă pe picioarele din spate.
Su Yun a explicat pentru presa din China că a cumpărat animalul când era în vacanță, crezând că este un câine din rasa Mastiff Tibetan.
„O cutie cu fructe și două găleți cu paste în fiecare zi. Cu cât creștea mai mult, cu atât semăna mai tare cu un urs. Îmi e cam frică de urși”, a spus femeia.

Pentru tratamentul unor afecțiuni
Bănuind că ceva nu este în re­gulă, Su Yun, care locuiește într-un sat din provincia Yunnan, a con­tactat echipa unui centru de salva­rea a animalelor pentru o a doua părere.
Echipa a identificat animalul și
i-a confirmat bănuielile femeii: „că­țelul” Mastiff Tibetan era de fapt un urs negru asiatic, cunoscut și ca ursul gulerat. El are blana de cu­loare neagră, mai rar brună, și pe piept are un segment de blană albă în forma literei U, care sea­mănă cu un guleraș, de unde și denumirea de „urs gulerat
Echipa a luat ursul, care ajunsese la peste 110 kilograme greutate, și l-a dus într-o rezervație unde a început să fie învățat să trăiască printre semenii lui.
Urșii negru asiatici sunt vânduți pe piața neagră și fost folosiți de mulți ani în medicina tradițională, dar și gastronomia asiatică. Un element chimic care se află în bila ursului este folosit pentru a trata o serie de afecțiuni, precum bolile de ficat în medicina tradițională.
Chiar dacă e o barbarie, creș­terea urșilor pentru extragerea bilei este o practică legală în China. Asta înseamnă că ursul este închis în condiții inumane și i se extrage bila, o procedură dureroasă, cât timp sunt în viață, arată sursa citată.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago