Categories: Sport

Nu se îmbată cu apă rece

Ciprian Marinuţ

 Mureşul Deva a obţinut cea mai categorică victorie din amicalele de verificare din această vară, 5-1 cu Arieşul Turda, dar antrenorul Gică Barbu spune că echipa trebuie să rămână cu picioarele pe pământ.

Succes neconcludent
La primul meci disputat în condiţii de temperatură cât de cât acceptabile, Mureşul a făcut scor cu colega de serie Arieşul Turda, pe care a învins-o, ieri, la Deva, cu un categoric 5-1 (1-0). Rezultatul e exagerat şi oarecum nedrept, întrucât Mureşul a şutat prima dată pe poartă abia la golul din minutul 42 al lui Elod Vajda, iar Arieşul a controlat jocul în prima repriză. Şi după pauză, Arieşul a atacat destul de consistent şi jocul a fost cel puţin echilibrat, dar devenii au fost mai pragmatici şi mai inspiraţi. Astfel, Mureşul a punctat de patru ori în repriza secundă, prin  Grigoruţă (48, 67 şi 89) şi Bajko (58), în vreme ce golul turdenilor a fost semnat de ex-lupeneanul Irina (85), după un corner. „Scorul e neconcludent şi nu trebuie să ne culcăm pe-o ureche după această victorie, însă e bine că am învins şi am marcat multe goluri. Arieşul ne-a dat spaţii generoase, pentru că a avut o apărare greoaie, iar noi am profitat”, a punctat antrenorul Gică Barbu, după meci.

Nouă achiziţii
Mureşul va juca, sâmbătă, cu Jiul Petroşani, acasă, ultimul amical înainte de începerea campionatului, iar antrenorul Gică Barbu ştie în mare măsură pe ce lot va conta în noul campionat. „Pribac şi-a rezolvat actele cu Dunărea Galaţi şi este pentru următorii doi ani jucătorul nostru. În plus, s-au definitivat transferurile altor opt jucători, respectiv Bălu, Spătaru (foşti Forex Braşov), Bogman, Moca, Golguţ, Pistol (junior), Şandor şi V. Pop (junior). Mai sunt discuţii cu Crăciu şi Savin (ambii Gaz Metan Mediaş). Formula de echipă nu e sută la sută cristalizată, dar sper să se stabilizeze după primele trei-patru etape”, a spus Gică Barbu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

9 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

9 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

10 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

10 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

11 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

11 ore ago