Nu a scăpat de arestul la domiciliu

Adriana Năstase

Fostul secretar general al municipiului Deva, Laura Sârbu (foto), rămâne în arest la domiciliu, au decis judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia. Asta, după ce magistrații de la Tribunalul Hunedoara au hotărât în 6 ianuarie 2022, ca aceasta să fie pusă sub control judiciar, la fel ca soțul și cumnatul ei. Peste 2 luni, Sârbu poate solicita, din nou, să fie scoasă din arestul la domiciliu.

Decizie definitivă
„Admite contestaţia formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Alba Iulia, împotriva încheierii penale din data de 06.01.2022 pronunțată de Tribunalul Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a10. Desființează încheierea penală atacată doar în ceea ce o priveşte pe inculpata Sârbu Laura, şi procedând soluţionarea cauzei în aceste limite: În baza art.362 alin.2, art. 208 alin. 4 raportat la art.207 alin. 4 Cod procedură penală menţine măsura arestului la domiciliu luată faţă inculpata Sârbu Laura prin decizia penală nr.107/04.10.2021 pronunţată de Curtea de Apel Alba-Iulia în dosar nr1035/97/ 2021/a5. Menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate. În baza art. 275 al.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestație rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința public”, se arată în decizia instanței.

Acuzați de trafic de influență
Acuzată de trafic de influenţă Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, beneficiind de ajutorul soţului ei Hadrian Sârbu, funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva şi a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, şi de ajutorul lui Adrian Mihai Bodrean, la rândul său funcţionar în cadrul Primăriei municipiului Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. „Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte (aflat în subordinea Direcţiei de asistenţă socială Deva)”, se arată în rechizitoriu. În aceeaşi perioadă, Laura Sârbu ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie. Cei trei au fost trimişi în judecată la Tribunalul Hunedoara. „Facem precizarea că această etapă a procesului penal repre­zintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situa­ţie care nu poate să înfrângă principiul pre­zumţiei de nevinovăţie”, informa DNA Alba Iulia.
Procesul pe fond al celor trei a început în aprilie 2021, la Tribunalul Hunedoara. Urmă­torul termen în această cauză este în 3 februarie 2022.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

20 de ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

20 de ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

20 de ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

20 de ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

20 de ore ago