Categories: Sport

Edi Iordănescu, noul selecționer al Naționalei de fotbal

Edi Iordănescu (43 de ani) (foto), ultima dată antrenor la FCSB, este noul selec­țio­ner al primei reprezentative a României. El a fost prezentat, ieri, într-o conferință de presă de șeful Federației Române de Fotbal.

Pentru 2 ani și jumătate

„Suntem aici, în fața dumneavoastră, să îl pre­zentăm pe noul selecționer, Edi Iordănescu. Misiunea lui este să ducă echipa din nou în elita fotbalului mondial. Experiența lui ca antrenor a contat, spiritul analitic, cunoașterea fotbalului românesc, dar și faptul că a lucrat cu mulți dintre actualii ju­cători ai naționalei. Suntem siguri că va con­strui o echipă de succes. Dincolo de clauzele de confidențialtate, contractul se întinde pentru următoarele două campanii de califi­care, Liga Națiunilor și Euro. Se va prelungi automat. Ne-am dori să se întindă pe ur­mătorii 2 ani și jumătate. Obiectivul principal este calificarea la Euro 2024, dar și unul se­cun­dar, câștigarea grupei din Liga Națiu­nilor”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Putem construi o echipă”

„Vreau să le mulțumesc tuturor oamenilor din Federație pentru încredere. Am simțit încredere în toate discuțiile purtate. Vreau să direcționez mulțumiri și pentru Mirel și staff-ul lui, dar și pentru Cosmin Contra și staff-ul lui. Au lăsat în urmă lucruri foarte bune. Munca lor a fost una bună, cu­nos­cându-i pe amândoi. Am construit un mediu bun pentru performanță. Au promovat ju­cători tineri și foarte tineri. Mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de entu­ziasm. Când reprezinți România, înseamnă o responsabilitate foarte mare. Am încredere că putem, toți, împreună, să construim o echipă care să ne facă mândri. Când au apă­rut aceste discuții, am pus totul pe planul se­cund!”, a spus Edi Iordănescu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

8 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

8 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

8 ore ago