Procurorii au câștigat! Laura Sârbu rămâne în arest preventiv!

Adriana Năstase

Procurorii au făcut contestație în dosarul fostului secretar general al municipiului Deva, după ce Tribunalul Hunedoara a decis ca Laura Sârbu să iasă din arestul preventive și să fie mutată în arest la domiciliu.

Judecata continuă
Ieri,magistrații Curții de Apel Alba Iulia au admis contestația procurorilor, astfel că Laura Sârbu rămâne în arest preventiv. Dosarul se judecă cu ea în arest preventic, instanța veri­ficând temeinicia măsurii la 60 de zile.
Iată soluția pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia:
„Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia împotriva încheierii penale din 27.07.2021 pronunțată de ju­decătorul de cameră preliminară din cadrul Tri­bu­nalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/ 2021/a2. Desființează încheierea atacată doar în ce privește dispozițiile referitoare la înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu față de inculpata Sârbu Laura. Procedând la o nouă judecată în aceste limite: În baza art. 348 Cod procedură penală raportat la art. 207 al.4 Cod procedură penală menține mă­sura arestării preventive luată față de inculpata Sârbu Laura. Menține celelalte dispoziții ale încheierii penale atacate. În baza art.205 Cod procedură penală raportat la art. 425/1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata Sârbu Laura împotriva încheierii penale din 27.07.2021 pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/2021/a2 În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpata Sârbu Laura să plătească în favoarea statului suma de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în contestaţie. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 02.08.2021”.
Reamintim că Laura Sârbu, soțul acesteia dar și cumnatul ei au fost arestați la începutul lunii aprilie a acestui an într-un dosar de corupție. Cei trei au fost deja trimiși în judecată.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.