Categories: Fara bascalie

Nici o săptămână fără scandalul zilnic

Dictonul latin „panem et circenses” se aplică pe plaiul mioritic cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună. Reţeta brevetată începând cu anul 2006, când Elena Udrea şi-a amintit brusc, într-o emisiune TV, de bileţelul lui Tăriceanu, a devenit un model de acţiune, numai bună pentru uzul bizonului autohton. Intoxicat în restul timpului cu programe de divertisment mai mult decât penibile, cu fel de fel de reality-show-uri ce proslăvesc prostul-gust, omul mioritic se lubrifiază politic cu scandaluri provocate de nimicuri.
Temele introduse sunt în cea mai mare parte „pe surse” sau insuficient documentate, speculaţii sfertodocte pe teme de aşa-zis interes public. Două televiziuni, B1TV şi OTV, titrează cu litere de-o şchioapă „senzaţional” sau „dezvăluiri-bombă!”, doar-doar mai racolează câteva zeci sau sute de telespectatori care muşcă „dezvăluirea” şi o vor comenta pasional la cafea, în timp ce află că şomajul creşte şi ţara se împrumută cu alte miliarde de lei.
Temele economice serioase nu fac audienţă. Să nu ne iluzionăm că Daniel Dăianu sau Radu Soviani adună punctele de rating. Speriat de ziua de mâine, omul se îndreaptă spre subiecte aruncate pe piaţă aşa, întâmplător. Să vorbim despre relevanţa morală a alegerii preşedintelui CSM, care nu a făcut poliţie politică, dar şi-a turnat cu spor colegii, subordonaţii, colaboratorii, ce-o fi găsit şi ea pe-acolo? Păi, asta ţine de reforma statului de drept. Aşa începe reforma? Cu o lipsă crasă de credibilitate? Credeţi dumneavoastră, cititorii acestui editorial, oameni educaţi, că în acest mod se credibilizează justiţia?
Ei bine, nu de dezbateri serioase are nevoie poporul, care digeră mult mai bine zvonistica legată de gripa A H1N1, pentru care nu se găseşte timp în favoarea unei anchete serioase. E mult mai profitabilă afirmaţia Elenei Udrea cu răpirea despre care Marie Jeanne Ion cică ştia. Mai are cineva îndoieli cu privire la dedesubturile murdare ale răpirii? Mai crede cineva că a fost întâmplătoare? Honorius Prigoană vrea să facă metrou? Păi ce, candidează la primărie? Sever Voinescu crede că asta e real-politik? Câţi ştiu ce e aia real-politik? Mitrea se vrea reformatorul PSD? Cristian Preda luptă cu mori de vânt pe la PDL? Sau e doar mascota ce probează lipsa de audienţă internă a altora decât cei agreaţi la Cotroceni?

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago