Categories: ActualitateFlash

Nici la spitalul din Deva nu sunt doze de vaccin antitetanos

Oana Mihnea

În ciuda numeroaselor solicitări făcute de Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Ministerul Sănătăţii pentru aprovizionarea unităţii medicale cu doze de vaccin antitetanos, acestea întârzie să apară.

Problema nu este una locală, ci la nivel naţional, deoarece şi alte spitale din ţară se confruntă cu aceleaşi neajunsuri. Vinovăţia o deţin nişte proceduri neîncheiate. Se pare că sincopa este una pe termen mai lung, deoarece Ministerul Sănătăţii renegociază preţul cu producătorii de vaccin. Mai precis, bani sunt, depozitele au vaccinul, dar nu se poate cumpăra deocamdată, până la clarificarea preţului. De curând, un cetăţean al municipiului Deva a fost nevoit să meargă la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului devean, după ce s-a rănit la mână cu un obiect din metal ruginit. Bărbatului i s-a spus la spital că nu au vaccin antitetanos, motiv pentru care i-au acordat alte îngriji medicale potrivite în astfel de cazuri. „Într-adevăr, nu avem în prezent doze de vaccin antitetanos. Facem în permanenţă solicitări la minister ca să ne fie distribuite dozele necesare, dar nu s-a întâmplat acest lucru până acum“, a precizat Călin Laza, managerul Spitalului Judeţean Deva.
Unitatea medicală deveană nu a mai primit aceste doze de vaccin de la sfârşitul lunii octombrie. În general, cantitatea primită până la acea dată era suficientă ca să acopere solicitările venite din partea pacienţilor, fiind vorba despre aproximativ 700 de doze  lunar.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago