Categories: Sport

Neputinţă la puterea a cincea

Ciprian Marinuţ

 Mureşul Deva a fost trădată şi de propriul căpitan, care a ratat un penalty, şi îşi continuă prăbuşirea în clasament, după ce a suferit, sâmbătă, acasă, al cincilea eşec consecutiv, 0-1 cu CSM Rm. Vâlcea.

Compromis costisitor
Păstrat pe banca tehnică de finanţatorii clubului, în ciuda disponibilităţii de a demisiona şi a recunoscutei lipse de putere asupra jucătorilor, Gică Barbu a bifat un nou eşec la cârma Mureşului. Al cincilea, consecutiv. Înfrângerea cu CSM Rm. Vâlcea accentuează agonia echipei devene, care a ajuns în zona periculoasă a clasamentului şi demonstrează că decizia oficialilor de a-l păstra pe Gică Barbu, în ciuda tuturor „semnalelor” şi a rezultatelor negative, este un compromis costisitor. „Nu am avut acordul conducerii să plec. Voi rămâne probabil, până în iarnă, pentru că nu era corect să-i las baltă în mijlocul campionatului, dacă ei nu au găsit altă soluţie”, a spus Barbu.

Arbitru slab, căpitan fără sânge rece
Istoria eşecului cu CSM Rm. Vâlcea e simplă şi ilustrează perfect neputinţa şi lipsa de valoare. A tuturor. Mureşul a început slab, dar nici vâlcenii n-au rupt gura târgului. Drept urmare, până în minutul 40 a fost secetă pe tabelă. Cum echipele păreau neputincioase la maximum, jocul a fost animat de arbitrul Sorin Tarcea, din Timişoara. Acesta a dictat un penalty, pentru un presupus henţ în careu al lui Zaiaţi. Vâlceanul Boroiban a transformat lovitura şi a deschis scorul, deşi Zaiaţi a protestat şi a susţinut şi după meci că mingea l-a lovit în spate şi nu în mână. „Penalty-ul a fost inventat, pentru că Zaiaţi a spus că mingea l-a lovit  în spate”, a precizat şi antrenorul Gică Barbu, după meci. La atacul imediat următor, arbitrul a acordat din nou penalty, la o altă fază nu foarte clară, din careul oaspeţilor. Vişa l-a faultat pe Lintaru, în poziţie de ultim apărător, şi a încasat cartonaş galben, deşi merita roşu. Căpitanul Mureşului, Janos Vajda, şi-a luat inima în dinţi să transforme, însă n-a avut suficient sânge rece, iar portarul Rusandu a respins şutul slab al deveanului. După pauză, Mureşul a atacat în valuri, dar steril, iar CSM putea da lovitura pe contraatac, prin Roman (92), care a ţintit transversala, însă scorul a rămas cel din minutul 40.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Se anunță deranj mare pentru un individ din re­giunea cu lămpașe, om pentru care tupeul…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, directorul general al Apa Serv Valea Jiului Pentru că a găsit o soluție…

4 ore ago

Bulina neagră

Adrian R., membru al unui grup organizat Pentru că alături de alți tineri a fost…

4 ore ago

Doi bărbaţi din Pakistan, aflaţi ilegal în România, au fost depistaţi la Petroşani

Doi bărbaţi din Pakistan, cu vârstele de 23 şi 37 de ani, care se aflau…

4 ore ago

Municipiul Deva va avea un Plan Urbanistic General în format digital

Municipalitatea din Deva a câştigat o finanţare în valoare de peste 2 mi­li­oane de euro…

4 ore ago

Au plecat la vânătoare fără autorizație

Polițiștii i-au prins în flagrant pe trei bărbați, care transportau cu un autoturism de teren…

4 ore ago