Categories: Actualitate

Nenumărați șoferi invocă aceeași prostie

Prinși de radar zburând chiar și cu dublul vitezei legale, mulți dintre contravenienți au aceeași cerință crezând că astfel scapă de amen­dă. Cer ca polițistul să-i prezinte veri­fi­carea metrologică a aparatului radar, lucru care nu este prevăzut în nici o lege. Același lucru îl invocă și în instanță drept temei pentru anularea sancțiunii. Majoritatea au doar sa­tis­facția să constate că radarul este verificat me­trologic.
În aceeași situație s-a aflat și șoferul unui BMW, prins de polițiști hunedoreni în urmă cu circa o lună, în localitatea Zam, circulând cu 105 km/h în loc de 50 cât este legal. A fost sanc­țio­nat cu amendă contravențională de 1.305 lei, iar ca măsură complementară i-a fost sus­pen­dat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Individul a contestat procesul verbal la Judecătoria Deva motivând că nu era în loca­li­tate în momentul interceptării cu aparatul ra­dar, dar și că nu i s-a arătat verificarea metrolo­gică a aparatului radar. Instanța de judecată a constatat, în baza probelor depuse de polițiști, că starea de fapt reținută în procesul-verbal este confirmată de înregistrarea video depusă la dosarul cauzei. Aparatul radar este omologat și verificat metrologic iar șoferul n-a avut nici un fel de obiecțiuni ori mențiuni în procesul verbal. În acest context, instanța a reținut că individul a săvârșit fapta reținută în sarcina sa, iar procesul-verbal este întocmit în mod legal și temeinic. (M.Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Diferența dintre jocul de Bridge online și jocurile de cărți de la cazinouri

Jocurile de cărți au fascinat oamenii de secole, oferindu-le oportunități de distracție, competiție și socializare.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

2 zile ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

2 zile ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

2 zile ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

2 zile ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

2 zile ago