Categories: Editorial

Negoiţă încearcă marea cu degetul

Liviu Negoiţă, primar al Sectorului 3 al Capitalei, premier desemnat de preşedintele Băsescu – după eşecul lui Lucian Croitoru – să formeze un guvern care să fie aprobat de Parlament, încearcă şi el marea cu degetul.
Spunem asta, deoarece ştim şi noi, ştie şi preşedintele Băsescu, ştie şi primarul Negoiţă că guvernul pe care-l va  propune, indiferent din cine va fi compus, nu are nici o şansă să treacă în forul legislativ al ţării.
Dovadă că reprezentanţii PSD şi PNL nici nu s-au mai obosit să meargă la întâlnirea cu noul premier desemnat, ci i-au transmis că-i mai bine să-şi depună mandatul, ca să nu se mai piardă timpul prin Parlament cu o nouă mascaradă inutilă. Iar reprezentanţii minorităţilor din acest for s-au prezentat doar ca să-i spună că ei au altă opţiune. Se pare că acelaşi lucru i l-a comunicat şi liderul UDMR, cu care Negoiţă urma să se întâlnească în seara zilei de ieri. Ca urmare, potrivit declaraţiei sale, de ieri după-amiază, Liviu Negoiţă va forma un guvern din politicieni şi tehnicieni de sorginte democrat-liberală, susţinut doar de parlamentarii PDL şi de noul grup al celor vreo 14 parlamentari dezertori, pardon, independenţi. Prea puţin, se înţelege, ca el să primească investitura din partea forului legislativ. 
Totuşi, Liviu Negoiţă a declarat că el va depune astăzi lista Cabinetului său în Parlament, susţinând, ca şi predecesorul său, că nu-şi va depune mandatul, ci va merge până la capăt. Culmea tupeului este că acesta le-a cerut, ieri, alegătorilor din ţară, mai exact celor din colegiile electorale unde sunt parlamentari PSD şi PNL, să meargă să-i ia pe aceştia la întrebări – bine că nu de guler! – şi să le impună să-i voteze Cabinetul.
Aşa stând lucrurile, este clar că primarul Negoiţă încearcă marea cu degetul. Ştiindu-l pe acesta drept o persoană inteligentă, un politician cu experienţă, care până acum n-a prea sărit calul şi nu s-a compromis, întrebarea este de ce insistă pentru o cauză pierdută? Şi nu trebuie să-ţi storci creierii prea mult, pentru a găsi răspunsul. Păi, n-are ce face, bietul om, trebuie să ducă până la capăt sarcina primită de la Cotroceni. Ăsta-i ordinul, musai să-l execute, chiar dacă nu-i convine şi ştie şi el că totul este o pierdere de timp. Dar asta vrea şi căpitanul de la Cotroceni. Dacă nu poate impune cu forţa un nou guvern PDL, atunci să tragă de timp, pentru ca actualul Cabinet Boc, în formulă restrânsă, să rămână la butoane până după alegeri.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago