Categories: Actualitate

Municipiul Deva, parteneriat cu UNICEF pentru „Localități prietene ale copiilor”

Adriana Năstase

Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea și reprezentanul UNICEF în România, Pieter Bult, au semnat memorandumul pentru implementarea Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor.

Vocea copiilor să se facă auzită
O „Localitate Prietenă a Copiilor” este un municipiu, un oraş, o comună sau un sistem de guvernare locală care se angajează să respecte drepturile copilului, aşa cum sunt exprimate în Convenţia ONU cu privire la drepturile copi­lu­lui. „Semnarea acestui memorandum este pentru administrația publică locală un pas important pentru ca Deva să fie un oraș mai prietenos cu copiii, cu tinerii. Faptul că avem în acest sens ca partener UNICEF este pentru noi o garanție că vom reuși. Cu ajutorul sprijinului pe care această organizație ni-l oferă, vom lua cele mai bune măsuri și vom implementa programe care să corespundă nevoilor copiilor noștri în toate domeniile: Sănătate, Educație, servicii sociale etc. Îi vom implica pe copii și tineri în viața co­munității, în așa fel încât, împreună cu ei, să găsim cele mai bune soluții privind deciziile publice care le influențează viața și viitorul”, a spus edilul șef al Devei.
UNICEF a lansat inițiativa globală Localități Prie­tene ale Copiilor pentru a sprijini autoritățile locale în demersul lor de a deveni comunități în care vocea, nevoile, prioritățile și drepturile copiilor să facă parte integrantă din politicile, programele și deciziile publice.
„Ne bucurăm foarte mult să semnăm acordul cu municipiul Deva pentru implementarea Ini­țiativei Localități Prietene ale Copiilor. Este un pas important în construirea unei comunități în care autoritățile locale se concentrează pe drep­turile și bunăstarea copiilor și îi implică în pro­cesul de decizie privind chestiunile care le afec­tează viețile. UNICEF a lansat această inițiativă la nivel global în 1996, fiind implementată până acum în peste 3.000 de orașe și comunități din în­treaga lume”, a declarat Pieter Bult.
Municipiul Deva este a șasea localitate din România care s-a angajat prin memorandumul semnat cu UNICEF să treacă printr-un proces de transformare pentru a deveni o localitate prietenă a copiilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago