Categories: ActualitateFlash

Muncitor decedat, după ce a fost îngropat sub un mal de pământ

Maximilian Gânju

Un angajat al firmei care efectuează lucrările de reabilitare a reţelelor de canalizare din municipiul Vulcan a murit la spital, suferind două atacuri de cord, după ce a fost îngropat sub un mal de pământ. Un accident similar a avut loc în luna martie a.c., tot la Vulcan, când doi muncitori au murit.  

Bărbatul, Sipoş Ioan, în vârstă de 45 de ani, era şef de echipă la lucrările pentru reţeaua de canalizare care se fac în zona Crividia-Vulcan. Muncitorul a coborât într-un şanţ, deşi n-ar fi avut ce căuta acolo şi n-a asigurat malul cu nişte poduri din lemn. La scurt timp, un mal de pământ s-a prăbuşit peste el şi l-a strivit. A rămas, totuşi cu capul afară, şi a fost scos din pământ de colegii de muncă şi cei de la SMURD, care i-au şi acordat primul ajutor, făcându-i manevrele de resuscitare.
„Pompierii Detaşamentului din Petroşani şi paramedicii SMURD Vulcan au fost alertaţi în urma unui apel la  112, prin care se sesiza faptul că un muncitor, care lucra la reţeaua de canalizare a municipiului Vulcan, a fost prins sub un mal de pământ. Paramedicii SMURD ajunşi în mai puţin de cinci minute pe strada Crividia, unde muncitorul executa lucrările la reţeaua de canalizare a oraşului, au constatat că bărbatul era blocat în surparea de pământ, însă nu era acoperit de tot. Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost extras din pământ, în doar câteva minute, de paramedicii SMURD, ajutaţi de muncitorii care se aflau în zonă, apoi i s-au acordat îngrijiri medicale”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Victima accidentului de muncă a fost dusă la Spitalul Municipal Vulcan în stare de şoc însă, în viaţă. După ce l-au stabilizat, medicii din UPU Vulcan au decis transferarea muncitorului la spitalul din Petroşani pentru investigaţii amănunţite. Însă, bărbatul a ajuns la Urgenţa Petroşani în stop cardio respirator, dar medicii au reuşit să-l resusciteze. La scurt timp, a mai făcut un stop cardiac şi, deşi cei din spital s-au chinuit mai mult de o oră să-l readucă la viaţă, n-au mai reuşit, a explicat medicul Liliana Dumitru, din cadrul UPU Petroşani.
Sipoş Ioan era din Vulcan, căsătorit şi avea doi copii. Poliţiştii au deschis un dosar penal, iar inspectorii ITM vor sancţiona firma, pentru că nu au fost luate toate măsurile pentru evitarea accidentelor. În luna martie a acestui an, doi muncitori ai aceleiaşi firme, însă de la o altă sucursală, au murit tot la Vulcan, după ce un mal de pământ i-a îngropat de vii. Firma a fost amendată cu 8.000 de lei de către ITM  şi s-a întocmit un dosar penal pentru tragerea la răspundere a vinovaţilor.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

2 zile ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

2 zile ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

2 zile ago