Categories: ActualitateFlash

Doi muncitori au murit striviţi de un mal de pământ

Maximilian Gânju
Anamaria Nedelcoff

Doi muncitori de la Hidroconstrucţia, firma care a câştigat contractul de reabilitare a reţelei de apă din municipiul Vulcan, au murit ieri, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei şi i-a îngropat de vii.

N-au asigurat malul
Cei doi, Martin  Viorel, de 55 de ani, şi Persinchi Ion, de 48 de ani, lucrau la săparea unui şanţ şi, din primele date, nu au asigurat corespunzător malurile de pământ. „Canalul are peste trei metri şi ei lucrau în el când s-a prăbuşit malul. Am văzut şi am sunat imediat la 112. Am vrut să intru şi să-i ajut, însă nu am putut, din cauză că se surpa pământul. Doar capul îl mai aveau afară şi erau inconştienţi”, a declarat Cornel Roşu, martor ocular. Colegii celor doi lucrau mai departe de zona unde a avut loc accidentul de muncă şi au încercat să-i scoată de sub tonele de pământ, până când au venit cei de la pompieri şi SMURD. Au reuşit să-l scoată doar pe cel de 55 de ani, iar pe a doua victimă, au scos-o pompierii. Potrivit comandatului pompierilor din Petroşani, cpt. Adrian Avram, una dintre victime încă era în viaţă şi a fost dusă de urgenţă la Spitalul Vulcan. Celălalt muncitor a fost supus protocolului de resuscitare de către paramedicii SMURD şi deşi s-au făcut timp de 50 de minute manevre de resuscitare, nu a putut fi salvat.

A decedat la spital
Colegul lui, ajuns la Urgenţă, a decedat din cauza rănilor. Medicii spun că ambii au murit în urma stopului cardiac cauzat de rănile provocate prin strivire. „Cei doi muncitori nu sunt din Vulcan. Şanţul nu e foarte adânc dar, probabil, malurile nu au fost asigurate corespunzător. Nu noi suntem abilitaţi să stabilim ce s-a întâmplat, ci ancheta celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă”, a declarat ieri, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, aflat la locul tragediei. Poliţiştii din Vulcan au deschis un dosar penal. „Am întocmit un dosar penal, urmând să stabilim dacă este vorba de infracţiuni la Legea protecţiei muncii, eventual ucidere din culpă. În funcţie de concluziile celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi ale medicului legist, dispunem măsuri în continuare”, a declarat comisarul Toma Mihu, şeful Poliţiei Vulcan. Horea Raţiu, inspector şef în cadrul ITM Hunedoara, a precizat că se efectuează cercetări pentru a afla împrejurările în care s-a produs accidentul.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

2 zile ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

3 zile ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

3 zile ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

3 zile ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

3 zile ago