Categories: Actualitate

Muncitor de la Marmosim, găsit mort într-o carieră de piatră

Natalia Bumbac

Un bărbat de 48 de ani, angajat la Marmosim, a fost găsit decedat la o carieră de piatră de la marginea municipiului Deva, miercuri, 8 februarie, în jurul orei 18.00.
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs tragedia, fiind sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, care va stabili dacă decesul poate fi încadrat ca accident de muncă. Bărbatul se numea Mariş Marius şi era angajat ca mecanic întreţinere utilaje la Marmosim. „Facem cercetări cu privire la acest caz şi urmează să stabilim, în funcţie şi de concluziile poliţiştilor, dacă a fost sau nu un accident de muncă. Este vorba de un deces în urma unei căderi de la o înălţime estimată de 12 metri, de pe marginea unui taluz de blocuri de piatră. Din datele pe care le-am aflat miercuri şi din discuţiile pe care le-am avut cu colegii de muncă ai bărbatului, înainte să fie găsit decedat, a discutat cu un coleg în jurul orei 09.00, după care de la ora 10.30 nu a mai răspuns la telefon. Azi (n.r. joi, 9 februarie), colegii mei au mers în teren pentru a continua ancheta. Din spusele celor de la Marmosim, era angajat ca mecanic de întreţinere utilaje”, a afirmat Adrian Bozdog, inspectorul şef al ITM Hunedoara.

Avea coloana fracturată
Dacă ITM Hunedoara nu a reuşit să stabilească în ce împrejurări a decedat bărbatul angajat la Marmosim, în comunicatul IPJ Hunedoara se arată că acesta a murit în timp ce executa operaţiuni de relocare a unui utilaj. „În data de 8 februarie 2017, în jurul orei 18:00, Poliţia municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că în incinta Carierei Pietroasa a fost găsit un bărbat decedat. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat de 48 ani, din Deva, angajat în calitate de mecanic utilaje la o societate comercială, care se afla în timpul serviciului şi executa operaţiuni de relocare a unui utilaj, când a căzut de la înălţime. Trupul bărbatului a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului”, se precizează în comunicatul IPJ Hunedoara.
În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă. De precizat că la faţa locului a fost chemată o ambulanţă, iar medicii au constatat decesul bărbatului, care suferise mai multe traumatisme prin cădere de la înălţime, printre care o fractură de coloană.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago