Categories: Actualitate

Stivit între volă şi plăcile de travertin

Alice Brandisz

Ieri, un bărbat de 48 de ani din Simeria, a fost prins sub un utilaj, în timp ce se afla la lucru la cariera de la Cărpiniş. În jurul amiezii, un angajat, de 44 de ani, al SC Marmosim SA Simeria, manevra cu spatele un utilaj de încărcare cu volă  la cariera de travertin de la Cărpiniş, localitate aparţinătoare oraşului Simeria.
Din neatenţie, la un moment dat, şoferul a făcut o manevră greşită şi l-a strivit efectiv pe colegul lui aflat în apropierea utilajului de ridicat blocuri de piatră. Mai exact, bărbatul a fost prins între volă şi plăcile de travertin care erau depozitate acolo. În momentul în care a fost agăţat de utilaj, salariatul completa un aviz. La faţa locului au intervenit un echipaj al ambulanţei şi unul SMURD care l-au transportat pe muncitor la Spitalul din Deva. În urma accidentului, bărbatul a fost găsit conştient, dar a suferit o contuzie de coloană şi bazin. Din primele cercetări, s-a ajuns la concluzia că este vorba de un accident de muncă. În continuare, firma la care erau angajaţi cei doi bărbaţi va cerceta cauzele şi condiţiile în care s-a produs accidentul, deoarece aceştia se aflau în timpul programului de lucru.
„Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) se implică doar în cazul accidentelor mortale, colective sau explozive. Deoarece accidentul produs la cariera de la Cărpiniş este unul cu incapacitate temporară de muncă, cercetările vor fi efectuate de SC Marmosim SA, aceasta având obligaţia să înştiinţeze de îndată ITM-ul cu privire la condiţiile producerii accidentului“, ne-a declarat Cristina Marton, inspector şef adjunct al ITM Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

18 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

20 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

20 de ore ago