Categories: Comunitate

Mulţi dintre părinţi preferă şcoli din alte circumscripţii

Cristina Ghenea

Înghesuială mai mare la secretariatele unităţilor de învăţământ, în cea de-a doua etapă de înscriere a copiilor la şcoală. Se pare că majoritatea părinţilor hunedoreni preferă să-i ducă pe micuţi la şcoli din altă circumscripţie.
Dacă etapa trecută, după o zi şi jumătate de când s-a dat startul la depunerea cererilor, în judeţ erau înregistraţi 161 de copii pentru clasa pregătitoare şi 401 pentru clasa întâi, în aceeaşi perioadă din cea de-a doua etapă, numărul cererilor depuse a fost mult mai mare. Astfel, până ieri la orele prânzului, 228 de cereri au fost înregistrate pentru clasa pregătitoare şi 472 pentru clasa întâi. Părinţii care aleg să-şi înscrie copiii la o şcoală dintr-un alt cartier, mai au timp până în 27 martie să depună cererile. După încheierea primei etape, în judeţ mai erau 1.011 locuri libere pentru clasa pregătitoare şi 1.117 locuri libere pentru clasa întâi.
În plus, mulţi dintre părinţii care au ţinut neapărat să-i înscrie pe micuţi la o şcoală din altă circumscripţie, au găsit soluţia pentru a reuşi să prindă loc în unitatea respectivă din prima etapă. Aceştia au mers atât de departe, încât şi-au făcut mutaţii de domiciliu pe adrese din cartierul în care funcţionează şcoala vizată. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, şase astfel de situaţii au fost întâlnite la şcolile „I.G. Duca“ din Petroşani, nouă la „Avram Stanca“, din aceeaşi localitate, iar 12 la şcoala „Andrei Şaguna“, din Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Metode eficiente de a te relaxa după o zi de muncă

În era digitală agitată în care trăim, în care ritmul alert al vieții cotidiene poate…

54 de secunde ago

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

15 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

21 de ore ago