Categories: Comunitate

Sub 4.000 de copii înscrişi la şcoală

Cristina Ghenea

Prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare şi în clasa întâi, dedicată celor care vor să-şi trimită copiii la şcoala de circumscripţie, s-a încheiat vineri. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, peste 50 la sută dintre copiii din judeţ au fost deja înscrişi.

Peste 2.000 de locuri rămase libere
Pentru că nu toţi părinţii aleg să-şi înscrie copiii la şcoala din cartierul în care locuiesc, numărul celor care s-au prezentat la secretariatele unităţilor de învăţământ primar, în prima etapă de înscrieri, este de 3.819. Astfel, pentru clasa pregătitoare, au fost depuse 1.409 cereri de înscriere, ceea ce înseamnă că 64,27 la sută dintre cei 2.192 de copii cu vârste de până la şapte ani, care au fost recenzaţi, vor merge din toamnă la şcolile de circumscripţie. De asemenea, în clasa întâi, au fost înscrişi 2.410 copii hunedoreni, adică 79, 75 la sută din cei recenzaţi luna trecută de cadrele didactice de la noi din judeţ. Potrivit inspectorului şcolar Gabriela Berbeceanu, reprezentant al IŞJ Hunedoara, la nivelul întregului judeţ au mai rămas 1.011 locuri libere pentru clasa pregătitoare şi 1.117 pentru clasa întâi, iar majoritatea şcolilor în care s-au ocupat deja toate locurile sunt cele mici, în special din mediul rural. Cele mai multe cereri de înscriere au fost depuse la unităţile de învăţământ din Deva – 643, Hunedoara – 555 şi Orăştie – 515.

Mâine începe etapa a doua
În limita locurilor rămase libere, de mâine vor fi înscrişi şi copiii care nu fac parte din circumscripţiile şcolare. Părinţii acestora pot depune cererile până pe 27 martie. În etapa a doua, şcolile au obligaţia să-i înscrie pe toţi copiii care vin din alte circumscripţii şcolare, decât cele de domiciliu. Aceştia vor fi, însă, repartizaţi apoi pe locurile rămase libere, în funcţie de anumite criterii. Prioritate vor avea copiii care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap, cei care sunt orfani de ambii părinţi şi copiii care provin dintr-o familie monoparentală.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

9 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

9 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

9 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

9 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

9 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

9 ore ago