Categories: Sport

Mult fotbal, doar două goluri

Ciprian Marinuţ

Partizan şi Anonimii au etalat un joc de bună calitate în partida din etapa a IX-a a Campionatului Municipal de Fotbal Amatori, organizat de CS RealSport, însă s-a marcat doar de două ori, întrucât portarii şi defensivele şi-au făcut din plin datoria.

Parada „elefanţilor”
Cu distribuţii în care s-au regăsit mulţi foşti fotbalişti ce au activat sau mai activează la echipe din Ligile II, III şi IV la fotbalul mare şi chiar la Liga I de futsal, Partizan şi Anonimii au dat adevărata măsură şi valoare a fotbalului amator. Cele două echipe au oferit un meci alert şi spectaculos, în care pasiunea şi dorinţa de a-şi demonstra talentul şi ştiinţa ale jucătorilor au făcut să se alerge mult şi să se nască multe, multe faze de fotbal adevărat.

O fază şnur şi o torpilă
Disputat pe contre, cu garda jos şi sub semnul echilibrului în marea majoritate a timpului de joc, meciul a fost decis de o fază „şnur”, pusă pe tapet de doi  fotbalişti şi de o execuţie de zile mari a unui simplu amator.
Tonul partidei a fost dat de Partizan, prin Dărăban şi Podelean, care au ţintit de două ori bara, într-o singură fază, în minutul doi. Anonimii au prins ritmul din zbor şi au replicat cu o bară a lui Buculescu (min. 3) şi o torpilă a lui Oancea (min. 5), parată de inspiratul  portar Stan. Jocul a semănat, în continuare, cu un tango perfect sincronizat, în care acţiunile de atac ale unei echipe găseau instantaneu replica defensivă potrivită a adversarilor.  Sincronizarea s-a rupt în minutul 15, când Stancu, fost jucător în Liga I de futsal la FC CIP şi Quasar, a rupt ritmul, a depăşit doi adversari şi i-a pasat perfect lui Mărginean (actual jucător la Aurul Certej), care a deschis scorul pentru Anonimii, 1-0. Partizan a replicat prin şutul lui Iorga (16), însă şi portarul Anonimilor, Manolache, a fost la post. Verdictul meciului l-a dat, imediat după pauză, execuţia de zile mari a lui Oancea. Acesta a prins o torpilă din apropierea centrului terenului, care era să rupă plasa porţii adverse şi a dus scorul la 2-0 în favoarea Anonimilor. Partizan a alergat mult pentru a drege busuiocul, dar defensiva Anonimilor s-a închis perfect şi pe final, Stancu putea duce scorul la 3-0, dar a ţintit bara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago