Moţiunea de cenzură împotriva guvernului a picat

Adriana Năstase

Moţiunea de cenzură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“ , aşa cum era de aşteptat, a picat la votul din plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor. Firesc, parlamentarii puterii nu au votat această moţiune de cenzură. S-au înregistrat 156 de voturi „pentru“, dar nu s-a întrunit numărul necesar 50 la sută plus 1.
La moţiunea de cenzură au fost prezenţi în plenul reunit doar 274 de senatori şi deputaţi, din totalul de 465. Când senatoarea USR, Nicoleta Dinu, citea textul moţiunii de cenzură, parlamentarii social-democraţi şi ai ALDE au ieşit din sală. Premierul Mihai Tudose i-a numit pe liberali demagogi, moment în care aleşii PNL au început să vocifereze. Şeful Executivului a comentat „Asta este. Atâta pot!”. La prezentarea realizărilor Guvernului în domeniul educaţiei, prim-ministrul le-a spus celor din Opoziţie că le va da manuale de clasa a V-a, pentru că acesta este nivelul la care se află.
Dezbaterile pe moţiunea de cenzură a PNL-USR au avut şi momente memorabile în Parlament. Pentru a fi mai convingător, deputatul PNL Florin Roman a adus la tribuna Parlamentului „coşul zilnic” al unei familii: ouă, făină, ulei şi unt. Deputatul Roman a prezentat preţurile actuale ale produselor alimentare, în comparaţie cu preţurile de acum câteva luni.
Contactat, deputatul PNL de Hunedoara Lucian Heiuş (foto) a declarat că „din păcate, moţiunea de cenzură nu a întrunit numărul necesar de voturi ca să pice Executivul. Astfel, Guvernul PSD-ALDE rămâne la putere. Vom avea numai probleme, pe termen lung şi mediu, din cauza măsurilor aplicate de Guvernul Tudose. Şi bugetul de stat pe anul viitor este făcut prost, cu venituri supradimensionate ca să se acopere greşelile făcute de această guvernare”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.