„Labirint”, o expoziţie de grafică foto care merită văzută

Natalia Bumbac

Vernisajul expoziţiei de fotografii semnate Marius Olariu, intitulată „Labirint”, a avut loc ieri la Galeria de Artă „Forma” din Deva. Colecţia cuprinde un număr de 28 de lucrări, de dimensiuni mari, reprezentând fotografii în care autorul a exploatat elementele geometrice ale imaginilor.

Cunoscătorii din domeniu prezenţi la expoziţie au apreciat lucrările ca fiind o formă de „grafică foto” şi nu de „fotografie artistică clasică”. Lucrările în ansamblul lor au fost apreciate pozitiv, atât de criticii de artă, cât şi de iubitorii de frumos prezenţi la deschiderea expoziţiei.
Noutatea colecţiei de lucrări fotografice o reprezintă dimensiunea lor, autorul fiind de părere că acest lucru este important pentru a pune în valoare imaginile. „Am încercat să abordez o modalitate diferită de a exprima imaginea, de a îmbina peisajele naturale cu formele geometrice. Am considerat că o expoziţie în care pui o fotografie înghesuită într-o ramă, nu este foarte bine valorificată. Aceste exponate mari sunt o modalitate nouă de a aborda o expoziţie, care, efectiv emană imagine”, a explicat Marius Olariu. Acesta a mai subliniat că un artist este acela care reuşeşte să iasă din tiparele şi regulile învăţate la şcoală şi respectate de toată lumea.
Marius Olariu a mai spus că fotografiile pentru el au fost o evadare din rutina muncii de jurnalist, plină uneori de ştiri mai puţin plăcute. Cameraman, reporter şi artist fotograf, Marius Olariu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din 2016 şi a participat cu lucrări fotografice până acum la expoziţii de grup. În prezent este reporter la televiziunea naţională, după ce între 1992 şi 2006 a fost cameraman la acelaşi post, din ambele funcţii având realizate peste 4.500 de reportaje de televiziune.
Expoziţia s-a bucurat de participarea unui public numeros şi de o reprezentare de la vârful judeţului. Printre invitaţi s-au numărat prefectul judeţului, Fabius Kiszely, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora şi vicepreşedintele Daniel Andronache. Ocazie cu care, reprezentanţii executivului judeţean au promis că vor aloca fonduri pentru modernizarea Galeriei de Artă din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.