Categories: Sport

„Monştrii sacri“ revin la cârma Lotului Naţional

Ciprian Marinuţ

Cele şapte gimnaste de la CNS „Cetate” Deva componente ale Lotului Naţional al României se vor pregăti, începând cu 15 decembrie, sub conducerea galonaţilor antrenori Mariana Bitang şi Octavian Belu (foto). Cei doi tehnicieni „revin la conducerea Lotului Naţional feminin în urma discuţiilor cu Federaţia Română de Gimnastică şi cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului”, se arată pe site-ul oficial al FRG.

Au obiectiv calificarea la JO 2016
Laura Jurca, Andreea Iridon, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolişan, Ioana Nicoară, Ştefania Stănilă şi Asiana Peng, cele şapte sportive ale CNS „Cetate” aflate în cantonamentul de la Izvorani, vor avea ocazia să se pregătească sub îndrumarea celor mai galonaţi antrenori de gimnastică din lume. Dacă pentru sportive, revenirea „monştrilor sacri“ în sală poate fi un câştig, pentru gimnastica românească este un semn că, odată cu rezultatele modeste de la ultimul Campionat Mondial (Glasgow 2015), „cuţitul” lipsei de performanţe a ajuns la os. Octavian Belu şi Mariana Bitang vor reveni la cârma lotului naţional de gimnastică, având ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice 2016 de la Rio de Janeiro. Întoarcerea în sala de pregătire de la Izvorani va avea loc pe data de 15 decembrie. Cei doi antrenori vor conduce echipa României la turneul pre-olimpic din luna aprilie, unde vor avea ca obiectiv câştigarea unuia dintre cele patru bilete rămase în joc pentru olimpiadă. Lotul feminin de gimnastică are nevoie pentru prima oară în istoria sa de calificări pentru a putea participa la olimpiadă. S-a ajuns la această contra-performanţă, deoarece echipa României s-a clasat mai jos de locul opt (fiind pe 14) la Campionatul Mondial de la Glasgow. Antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang s-au retras de mai multe ori de la lotul olimpic feminin, revenind ulterior asupra deciziei.

Ultimul concurs al anului
Junioarele Asiana Peng (CNS Cetate) şi Denisa Stanciu au plecat, ieri, în Franţa, la Arques, pentru a participa la ultimul concurs al anului. Cele două gimnaste sunt însoţite de antrenorul Ioan Coroiu, de la clubul din Deva, în vreme ce Adela Popa, tot de la CNS „Cetate”,  va fi arbitră la acest concurs.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Monstrii Mitici care au dus sportul Devean la Bucuresti.
    Basiti bai !

    Auzi vorba de limba romaneasca Monstrii Sacri, da ce au monstrii' cu sacralitatea ??? !!!

    Unde esti tu Parinte Arsenie sa vezi uraciunea pustiirii venita peste mintea populatiei ce vegeteaza in fosta Romanie ?!

    Pacat, puteam avea o Tara frumoasa ! dar ne-postind si umbland dupa confort, asanza burtii umpluta cu mici in sarbatori a cuprins inima si mintea romanilor.

    Pocaiti-va, frati romani, ca nu se stie ziua si ceasul in care vom striga iarasi cu lacrimi in ochi Exista Dumnezeu !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

10 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

10 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

10 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

10 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

10 ore ago