Categories: Sport

Monica Niculescu este noul căpitan al echipei de Fed Cup a României

Căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României în ultimii 3 ani, Florin Segărceanu a anunţat că nu va mai continua în această funcţie. Noul căpitan al echipei de Fed Cup a României va fi o jucătoare aflată în activitate. Este vorba despre Monica Niculescu (147 WTA la simplu, 53 WTA la dublu).
România va întâlni Italia, în barajul pentru menţinerea/promovarea în Grupa Mondială a „Billie Jean King Cup”, fosta Fed Cup. Denumirea competiţiei pe echipe a fost modificată anul trecut în luna septembrie. Meciurile întâlnirii dintre România şi Italia vor avea loc în 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.
„Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de FedCup, o să fiu în preajma echipei. FedCup-ul intră într-o nouă etapă din punctul meu de vedere şi vine o generaţie tânără şi am considerat că un suflu mai tânăr, mai proaspăt să preia această generaţie şi să mun­cească în următorii ani. Monica Nicu­lescu (foto) este pentru momentul acesta căpitanul nejucător pentru această primă întâlnire. Bineînţeles, va fi ajutată de Simona Halep cu sfaturi şi de Alina Tecşor, care a rămas în continuare acolo.
Generaţia nouă intră pe mâini bune şi sper să vedem rezultate. Eu voi rămâne alături de echipă, voi fi acolo mereu, dar nu voi mai fi pe bancă, în poziţia de căpitan. Nu am niciun regret, a fost o experienţă frumoasă şi faptul că o să fiu întotdeauna lângă ele mă face să mă simt foarte bine. Am o prietenie foarte strânsă şi cu Simona şi cu celelalte fete. Poate este o chestiune şi de vârstă, eu anul acesta împlinesc 60 de ani şi uneori cred că generaţiile tinere au nevoie de mai multă energie şi poate de persoane mai apropiate de vârsta lor” a declarat Florin Segărceanu, într-un interviu la Radio Timişoara.
Florin Segărceanu a stat pe banca naţionalei la 5 întâlniri, câştigând 3 dintre ele: 3-1 cu Canada, 3-1 cu Elveţia şi 3-2 cu Cehia, dar a pierdut însă ultimele două meciuri, 2-3 cu Franţa în semifinalele din 2019, respectiv 2-3 cu Rusia în primul tur al Grupei Mondiale din 2020.
După eşecul cu Rusia, echipa noastră a ajuns la barajul de menţinere în grupa mondială. Monica Niculescu, noul căpitan-nejucător, nu se va putea baza, cel mai probabil, pe Simona Halep la meciul cu Italia. Cea mai bună jucătoare a lumii va spune „pas” convocării la echipa naţională, conform spuselor lui Florin Segărceanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

3 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

3 ore ago