Categories: ActualitateFlash

Monica Iacob-Ridzi a renunţat la cererea de eliberare din penitenciar

Natalia Bumbac

Monica Iacob-Ridzi (foto) a renunţat la lupta din instanţă privind eliberarea sa din penitenciar din motive de sănătate, retrăgându-şi cererea de la Tribunalul Ilfov. „Petenta a depus o cerere de renunţare la judecată. Instanţa a luat act de acest fapt, judecata în acest caz fiind finalizată”, a precizat reprezentantul Tribunalului Ilfov.
Va depune o cerere la Cluj
Tot ieri, fostul ministru a publicat un text pe blogul său în care a explicat de ce a decis să renunţe la cererea adresată instanţei ilfovene. „Am renunţat la cererea de întrerupere a executării pedepsei aflată pe rolul Tribunalului Ilfov, dar voi depune o cerere la Cluj, în speranţa că acolo voi întâlni medici corecţi. Voi depune, de asemenea, şi o plângere penală împotriva preşedintei comisiei de experţi de la INML Bucureşti. (…) Este trist să constat că nu am avut, niciodată, nici o şansă reală, pentru că această persoană, în mâinile căreia viaţa mea s-a aflat, devoalată de orice secrete, m-a privit ca pe o pierdere colaterală a sistemului. Mi-a spus de la început că o mare parte din bolile mele sunt cronice, «fără leac», iar întreruperea pedepsei nu e o rezolvare întrucât afecţiunile mele sunt incurabile. Cu alte cuvinte, ori la închisoare, ori acasă, tot mor la un moment dat. Mi-a mai spus că stresul este la fel. Şi la puşcărie şi acasă şi la serviciu. Nu-mi venea să cred ce aud…”, scrie fostul ministru pe blog.
Nu mai eliberează pe nimeni de când cu Omar Hayssam
„Am sperat că recuzarea preşedintei comisiei de expertiză de la INML va face posibilă o evaluare corectă a situaţiei mele. Deşi martorii au relatat corect ce s-a întamplat, acest lucru a rămas fără urmări. Prin urmare, pentru a nu mai pierde timp şi a depune o nouă cerere cât mai repede, am decis să renunţ acum la un demers fără viitor (…). Este adevărat că toţi cei cărora le-am spus de cererea mea, au zâmbit. Mi-au spus că sunt naivă şi mi-au explicat că, de la momentul când Omar Hayssam a fost eliberat din motive medicale şi a fugit, nu s-a mai admis nici o cerere de întrerupere. De teama de a nu da explicaţii, nu-şi mai asumă nimeni nici o întrerupere de pedeapsă”, afirmă fostul ministru în textul de pe blogul personal. Fostul ministru mai scrie că se va încăpăţâna şi va lupta în continuare pentru drepturile sale, astfel încât să se întoarcă vie la familia sa.
Monica Iacob-Ridzi se află în penitenciar din 16 februarie, fiind condamnată la cinci ani de închisoare. În speranţa că va fi eliberată, fostul ministru a mai adresat în luna mai Preşedintelui României o cerere de graţiere, la care, deocamdată, nu a primit un răspuns.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Chiar dacă vinovăţia ei pare a fi evidentă tot îmi pare rău pentru ea. Monica este o femeie sensibilă dar se spune că e aspră legea dar e lege.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago