Categories: Actualitate

Monica Iacob-Ridzi a intrat în depresie

Natalia Bumbac

Apropiaţii fostului deputat Monica Iacob-Ridzi (foto), aflată în închisoare, susţin că aceasta a intrat în depresie. Fostul ministru se află la Penitenciarul Jilava, unde a petrecut deja şase luni din pedeapsa pe care a primit-o în urma condamnării la cinci ani de închisoare cu executare.
Din momentul în care a fost încarcerată, Monica Iacob-Ridzi a încercat, prin intermediul avocaţilor şi a soţului său, să convingă autorităţile statului să o elibereze din închisoare, doar că nu a reuşit. Aceasta a formulat o cerere de întreruperea pedepsei care trenează de luni bune în instanţă, în acelaşi timp adresând o cerere de graţiere preşedintelui Klaus Iohannis, la care nici până în prezent nu a primit un răspuns. În ambele situaţii, fostul ministru a adus drept argument problemele grave de sănătate cu care se confruntă, dar şi faptul că a lăsat acasă doi copii fără mamă.
Avizul de la minister întârzie
Soţul fostului ministru, Tiberiu Iacob-Ridzi, primar al municipiului Petroşani, care de la condamnarea soţiei sale îşi creşte de unul singur cei doi copii cu vârste între doi şi cinci ani, a afirmat, potrivit unei publicaţii centrale, că Monica Iacob-Ridzi a intrat în depresie. Tot el a spus că problemele de sănătate ale fostului ministru s-au agravat în ultima perioadă. Acesta a depus în luna mai cererea de graţiere adresată preşedintelui Iohannis, care a fost trimisă la începutul lunii iulie la Ministerul Justiţiei pentru avizul consultativ. Cu privire la acest aspect, ministrul Justiţiei declara la acel moment că procedura de avizare a cererii de graţiere nu va dura foarte mult, doar că de atunci au trecut mai mult de 40 de zile.
Nici instanţa nu se grăbeşte
Nici la Tribunalul Ilfov, unde a fost depusă cererea de întreruperea executării pedepsei, lucrurile nu sunt favorabile fostului ministru. După luni întregi în care magistraţii au aşteptat rezultatele expertizei medico-legale pentru a stabili dacă Monica Iacob-Ridzi poate rămâne sau nu în penitenciar, având în vedere problemele de sănătate cu care fostul ministru susţine că se confruntă, când a sosit expertiza aceasta a fost contestată de fostul ministru. Astfel, magistraţii au amânat judecarea dosarului pentru 4 septembrie, termen la care judecătorii ar putea să se pronunţa faţă de contestaţia fostului ministru, puţin probabil să dea o sentinţă, care şi aşa nu va fi definitivă.
Reamintim că pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul supranumit „2 Mai”.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • M-am cam săturat de gargara asta cu Riți. Ce-i tot faceți campanie și o plângeți atâta? A născut copiii după ce a făptuit, poate chiar ca să aibă motive să se plângă și să ceară îndurare. E o persoană lașă și fără caracter, ca de altfel toți băsiștii. Să-și ispășească pedeapsa și după aceea poate să intre în depresie de diminiața până seara.

  • M-am cam săturat de gargara asta cu Riți. Ce-i tot faceți campanie și o plângeți atâta? A născut copiii după ce a făptuit, poate chiar ca să aibă motive să se plângă și să ceară îndurare. E o persoană lașă și fără caracter, ca de altfel toți băsiștii. Să-și ispășească pedeapsa și după aceea poate să intre în depresie de dimineața până seara.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago