Categories: Sport

Mişcãri neoficiale de trupe în gimnasticã

Ciprian Marinuţ

Cu excepţia a trei sportive cu probleme de sănătate, toate celelalte gimnaste ale „noului val de la Deva” au rămas în pregătire la Lotul Olimpic şi după 1 februarie, data când era programată încheierea selecţiei. În plus, mai mulţi antrenori care au activat la Deva sunt în cantonamentul de la Izvorani cu aceste sportive, alături de tehnicienii federali.

Prelungiri la prelungiri
Reconstrucţia echipei de gimnastică feminină a României îşi prelungeşte perioada de căutări. După mai bine de o lună de studiu şi evaluare a gimnastelor din „noul val”, antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang par în imposibilitatea de a decide pe cine vor conta în viitor. Ca dovadă, grupul format din componentele Lotului de Junioare de la Deva şi din „speranţele” de la CNS CSS „Cetate”, care a fost chemat la Izvorani, pentru selecţie, înainte de Anul nou, se află în continuare în cantonament, pentru evaluare. Iniţial, Federaţia şi antrenorii anunţaseră că selecţia se va încheia în 10 ianuarie, iar apoi au prelungit termenul până la finalul lunii. Totuşi, şi la acest moment, noua componenţă a Lotului Olimpic este incertă, semn că procesul de selecţie e unul complicat. „Cele 20 de fete au revenit la Deva duminica trecută, în 27 ianuarie, însă doar pentru a-şi reface bagajele şi a participa la câteva cursuri la şcoală. Gimnastele ne-au spus că trebuie să se întoarcă din nou la Izvorani, iar alaltăieri, 3 februarie, au plecat din nou în cantonament. Au rămas la Deva doar Miriam Aribăşoiu, de la clubul nostru, şi două sportive din Lotul de Junioare, care au probleme de sănătate. Se pare că selecţia continuă şi că toate cele rechemate la Izvorani au şanse să reprezinte viitorul gimnasticii româneşti. Noi sperăm ca între cele alese să fie cât mai multe gimnaste de la Deva”, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva. Alături de aceste sportive care s-au pregătit la Deva, în cantonamentul de la Izvorani se află mai mulţi antrenori ai Lotului de Junioare şi ai clubului devean. Este vorba de soţii Lăcrimioara şi Cristian Moldovan şi de Alexandru Militaru, de la Lotul de Junioare, precum şi de Adela Popa şi Ioan Coroiu, de la Cetate, care au foarte multe sportive în grupul „speranţelor”. „Nu e nimic oficial, dar este posibil ca o parte dintre aceşti tehnicieni să fie solicitaţi să lucreze la Lotul Olimpic”, a precizat Adrian Liga.

Ajutate de vârstă
Dintre candidatele noului val, cele mai mari şanse de a fi selecţionate în Lotul Olimpic le au Ştefania Stănilă şi Anamaria Ocolişan (foto), de la CNS CSS „Cetate”. Cele două sunt singurele din noul val care vor împlini 16 ani până la prima competiţie majoră a anului, respectiv Campionatele Europene, ce vor avea loc la Moscova în perioada 17-21 aprilie. „Avem două fete care împlinesc 16 ani şi sunt eligibile pentru participarea la Europene, Stănilă şi Ocolişan. Ele ar putea merge la Moscova, pentru a câştiga experienţă. Nu sunt pregătite încă să lupte pentru medalii”, a declarat, pentru o agenţie de ştiri, Octavian Belu, antrenorul lotului olimpic feminin de gimnastică al României. Galonatul antrenor a mai precizat că există şanse ca Sandra Izbaşa să continue activitatea de performanţă. „Sandra nu şi-a depus cerere pentru rentă viageră şi am înţeles că ar dori să continue”, a spus Belu.
Deocamdată, în mod oficial, în Lotul Olimpic mai sunt doar două gimnaste, respectiv Larisa Iordache şi Diana Bulimar. Sperăm ca la anunţarea componenţei noului Lot Olimpic, pe listă să se regăsească un număr cât mai mare de sportive de la Deva.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago