GIMNASTICĂ. Lotul de senioare al României se pregăteşte la Bucureşti

Luna aprilie reprezintă momentul adevă­ru­lui în ceea ce priveşte calificarea gimnaştilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de­oarece în perioada 21-25 aprilie au loc Cam­pionatele Europene de la Basel, iar Federaţia Româna de Gimnastică va înscrie în com­pe­tiţie, atât la feminin, cât şi la masculin, spor­tivii care vor concura pentru obţinerea locului eligibil la competiţia olimpică.
Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Fede­raţia Româna de Gimnastică a hotărât ca lotul olimpic si naţional de senioare aflat în pre­gătire la Deva, adică gimnastele Silviana Sfi­ringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură, Da­niela Trică şi Antonia Duţă, împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte şi Florin Cotuţiu, să se mute la Bucureşti, pentru antrenamente centralizate la sala clubului Dinamo, alături de Larisa Iordache, care va fi pregătită de Lacrămioara şi Cristian Mol­dovan. Va fi un program comun de pregătire, supervizat săptămânal de antrenorii federali Corina Moroşan şi Angela Cacoveanu.
„Am luat decizia de a le aduce în can­to­na­ment la Bucureşti pe componentele lotului de la Deva, gimnaste aflate, cu excepţia Mariei Holbură, în primul an de seniorat, pentru a se pregăti alături de liderul echipei României, Larisa Iordache, având ca scop întărirea spi­ritului de echipă, o mai bună comunicare între gimnaste şi mai ales, îndeplinirea obiectivelor stabilite atât pentru campionatele europene, unde sperăm să mai calificăm o gimnastă, cât şi pentru o participare cât mai bună la JO de la Tokyo. Este o decizie temporară, până la Cam­pionatele Europene de la Basel, când sperăm să mai obţinem un loc la Jocurile Olimpice. Fetele vor face în continuare cursurile şcolare on-line, iar cazarea lor şi a antrenorilor va fi la un hotel . Este o acţiune care nu ar fi fost po­si­bilă fără sprijinul Clubului Dinamo, al COSR şi al hotelului Marshal”, a declarat Carmen­cita Constantin, preşedintele Federaţiei Ro­mâne de Gimnastică
Antrenamentele comune vor începe, în sala clubului Dinamo, astăzi 1 februarie la ora 16.30. România are calificaţi până acum doar doi gimnaşti la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Marian Drăgulescu (sărituri) şi Maria Holbură (individual compus).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.