Categories: Sport

FOTBAL Liga a III-a. Meciuri de pregătire pentru echipele din judeţ

CSM Deva a disputat vineri, pe terenul sintetic din incinta Stadionului Cetate, un nou meci amical, de această data adversar fiind CSO Metalurgistul Cugir, formaţie cu pretenţii la promovarea în liga secundă a fotbalului românesc.
Partida s-a desfăşurat în condiţii mai deo­sebite, temperatura fiind scăzută iar pe par­cursul jocul a nins intens, ceea ce a făcut ca mingea să fie îmbibată cu apă şi greu de con­trolat, dar ritmul a fost unul alert, care a con­tri­buit la spectaculozitatea jocului şi a consti­tuit un test util pentru cele două formaţii.
La primul lor atac la poarta adversarilor, de­venii au deschis scorul, balonul purtat până în careul mic al oaspeţilor fiind trimis în plasă de Ghighilicea. Elevii lui Ştefan Nanu îşi puteau majora avantajul în min. 15, în urma unei acţiuni individuală a lui Traşcă, finalizată cu şutul lui Vitan în portarul Toilă. Oaspeţii au ratat egalitatea în min. 20 când Cocan a tri­mis în bara laterală urmare a unie acţiuni lu­crată de Lupu, cei doi ex-deveni fiind în prim-planul ofensivei cugirene. Până la urmă tot gazdele au punctat prin Traşcă, în min. 32 cu un şut din unghi.
În repriza secundă, ambii antrenori au efec­tuat mai multe schimbări în formaţiile de start, pentru ai urmări la lucru pe toţi com­po­nenţii loturilor de care dispun. S-a mai înscris o singură dată, în min. 51, pentru echipa din Cugir,autorul golului fiind Vlădia, la o minge scăpată în faţă de portarul Manea în urma unui corner.
A existat şi destulă nervozitate la acest ami­cal, jucătorii angrenându-se în clinciuri verbale şi fizice în câteva rânduri. Au fost la mijloc şi „poliţe” mai vechi de plătit, şi ceva orgolii – patru foşti jucători ai Devei se află acum la Cugir, inclusiv golgeterii Şaucă şi Lupu – însă până la urmă lucrurile s-au cal­mat şi meciul a reintrat în normal.
„A fost un joc foarte bun, în compania unei echipe care trage la promovarea în liga a doua. Am controlat atât prima cât şi a doua repriză. Mă bucură mult jocul bun, pentru că am venit după o săptămână de antre­na­mente fizice. Cei trei jucători aduşi în această iarnă. Sulea, Ianc şi Vasiu sunt un câştig enorm pentru echipă, au calitate, au ex­pe­rienţă. De luni plecăm într-un cantonament de 8 zile la Băile Herculane, unde trebuie să acumulăm pentru returul de campionat. Ne mai trebuie un junior pe postul de fundaş dreapta, deoarece Curescu este accidentat, la fel ca şi Radak dealtfel, ambii cu probleme la tendon. Am să mai iau doi-trei copii de ca­li­tate în cantonament, alături de echipa mare, trebuie să le dăm încredere. Obiectivul nostru ră­mâne clasarea între locurile 1 – 5, eu per­so­nal îmi doresc locul 2. Avem primul meci a­casă cu Cărbuneşti, aflată acum pe 2, suntem la cinci puncte de ei, dacă îi batem ne apro­piem la două puncte”, a declarat la finalul partidei Ştefan Nanu, antrenorul lui CSM Deva.
Pentru CSM Deva au evoluat în acest joc: Dombradi – Bogdanovici, Tecsi, Vasiu, Doboş – Ţoiu, Ianc, Traşcă – Vitan, Şulea, Ghi­ghilicea, pe parcursul jocului fiind folosiţi şi Manea – Bîrzan, Branea, Soare, Maciu, Iştoc, Sapta, Iordache, Teodorescu, Coman.
Sâmbătă cealaltă echipă de Liga III-a, CS Hunedoara, a avut un joc şcoală,în familie, după ce a ratat amicalul cu formaţia Pandurii TG. Jiu, meci programat iniţial la Hunedoara, la care echipa din Oltenia nu a efectuat de­plasarea din motive nedeclarate.
Antrenorii Raul Spătaru şi Daniel Dăs­că­lescu au rulat întreg lotul de jucări pe care îl au acum la dispoziţie. Faţă de finalul se­zo­nului de toamnă sunt câteva noutăţi în lotul hunedorean . Au plecat Daniel Crăciunesc la Someşul Dej şi portarul Adrian Pădure, care nu a prins nicun joc la echipa hunedoreană în prima parte a campionatului, iar Cristian Crăciunesc a plecat în Franţa.
Au fost transferaţi la CS HUnedoara Ni­ţuică, fost la CSM Deva, Alexandru Muscă ( ex Unirea Slobozia, formaţie de Liga a II-a), Adrian Neacşu (ex. Ripensia Timişoara) şi tânărul jucător Cosmin Zamfir, de la Dacia Uni­rea Brăila, cel care a fost golgeterul for­maţiei şi a seriei în care evoluează formaţa brăileană.
Alături de seniorii formaţiei hunedorene sunt în pregătiri şi opt juniori din pepiniera clu­bului, pe care antrenorii formaţiei îi ur­măresc atent pentru o posibilă promovare în lotul seniorilor.
CSM Jiul Petroşani a disputat duminică la Deva, pe terenul sintetic, un joc de pregătire în compania echipei CSM Deva II (juniorii re­publicani pregătiţi de Marius Sîrbu şi Florin Călugăriţa). Scorul final a fost favorabil celor din Valea Jiului, care au câştigat cu 2-1 (0-1) după o partidă foarte bună şi cu multe faze la ambele părţi. De remarcat replica foarte bună pe care au dat-o juniorii deveni celor de la CSM Petroşani. Au marcat: Sapta (min.63) repsectiv Mazilu (min.10) şi Bădărău (min.78).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

24 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

24 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

24 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

24 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

24 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

24 de ore ago