Categories: Sport

Lecţie de fair-play şi spectacol la RealSport

Ciprian Marinuţ

Echipa City Taxi Deva a decis să evolueze cu un jucător mai puţin în meciul cu C.F.R. din etapa de duminică a SuperLigii RealSport, pentru a avea şanse egale cu adversarii care s-au prezentat la meci cu efectiv incomplet. În aceeaşi rundă din eşalonul de elită, lidera CSD a făcut spectacol în duelul cu Voinţa Vălişoara, iar în Liga B RealSport, fosta lideră, FC Cristur, a suferit primul eşec din sezonul regulat.

Bucuria fotbalului bate rezultatul
Dovedind că joacă fotbal din pasiune şi pentru plăcerea de a face mişcare, componenţii echipei City Taxi Deva au dat o adevărată lecţie de „fair-play” tuturor echipelor din campionatul RealSport. „Taximetriştii” au ales să evolueze şi ei cu un jucător mai puţin decât permite regulamentul, pentru a oferi şanse egale adversarilor, care aveau la dispoziţie doar patru jucători de câmp şi un portar. Chiar şi în aceste condiţii, City Taxi s-a impus cu 10-5. Meciul a fost însă mai frumos şi mai plin de bucuria fotbalului, decât dacă taximetriştii şi-ar fi folosit avantajul de om în plus şi ar fi încercat să facă golaveraj pe spatele rivalilor. Organizatorii competiţiei i-au felicitat în mod oficial pe cei de la City Taxi şi îi vor premia, etapa viitoare, cu o diplomă de „Fair-Play” şi cu o minge de fotbal, pentru a le răsplăti sportivitatea.

Achiziţii pentru spectacol
Cu încă doi foşti jucători de Liga I, Sebastian Mateescu şi Adrian Moş, în lot, CSD a făcut spectacol şi s-a impus sec cu 3-0 în meciul cu Voinţa Vălişoara. După o repriză echilibrată şi „albă”, în care Moş şi Dărăban au ţintit bara pentru CSD, în repriza secundă, lidera a încheiat conturile în favoarea sa. Mateescu (27) a deschis scorul cu un şut superb la vinclu, Dărăban (32) a dublat avantajul, 2-0, după o centrare a lui Jicmon, iar Gherca (37) a marcat în propria poartă, stabilind scorul final la 3-0. Ambele echipe au fost văduvite de prezenţa golgheterilor, de la CSD lipsind Remus Marta, iar de la Voinţa, absentând Gigi Ştefan (suspendat). În celelalte partide, campioana Avantaje a trecut cu 5-3 de Venus 2005 Deva, iar surpriza campionatului Pera BMW s-a împiedicat, scor 2-2, de mai modesta Grawe.

Surprize în eşalonul doi
În Liga B, rezultatele au fost din nou imprevizibile şi s-a consemnat o nouă schimbare de lider. Ca dovadă, fosta ocupantă a locului întâi, AS FC Cristur, a picat pe locul patru, întrucât a suferit prima înfrângere din sezonul regulat, 3-6 cu Quasar Deva, echipă ce avusese un start ezitant. Pe primul loc, a urcat performera rundei şi a primelor patru etape, Dolce Vizio Caffe, care s-a impus greu, scor 1-0, în disputa cu E.F.C. Anonimii, rămânând singura echipă neînvinsă din Liga B. Ultimul aspect demn de remarcat în această etapă este prima victorie obţinută de TIKVA Cosntruct, echipa ce a dominat campionatul în prima parte a sezonului, şi care s-a impus cu 3-2 în faţa grupării Continental.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

De ce ai alege o drujbă electrică?

Într-o lume în care tehnologia avansează rapid, instrumentele electrice devin din ce în ce mai…

12 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

17 ore ago