Mişcări de trupe în an preelectoral

Carmen Cosman

Scena politică hunedoreană nu este deloc liniştită şi se pregătesc chiar transferuri pe ultima sută de metri. Iar alianţa dintre PSD şi PNL nu este de natură să calmeze apele, ci doar să pregătească terenul pentru migraţii spectaculoase şi, totodată, neaşteptate.
 

Demisii anunţate din PSD
Alegerile locale, ce vor avea loc în 2012, pregătesc mutaţii pe scena politică hunedoreană. Astfel, oameni politici bine cotaţi din PDL se gândesc să migreze către USL, iar cei care nu-şi mai găsesc locul în USL caută sprijin, unde altundeva, decât la PDL. Startul a fost dat, oarecum previzibil, de excluderea din PNL a primarului Devei, Mircia Muntean. Acesta s-a înscris în UNPR, dar este curtat serios şi de alte partide, fiind cotat cel mai bine în sondaje.
A urmat trecerea primarului din Haţeg, Nicolae Timiş, care nu se mai regăsea în PNL, direct la partenerul de alianţă, PSD. Transferul a produs un deranj major, dar social-democraţii nu şi-au permis să piardă un om cotat cu prima şansă. Numai că, deranjul produs de decizia de la Centru a apărut în altă parte. În mediile politice locale se vorbeşte despre faptul că s-ar pregăti plecarea vicepreşedintelui PSD Haţeg, Eugen Mariş, care ar dori să candideze la primărie, dar locul PSD este ocupat chiar de Timiş, cu care – spune el – nu a putut face echipă cât a fost viceprimar al Haţegului. De fapt, Eugen Mariş nu ascunde faptul că a intenţionat deja să demisioneze din PSD, încă de când Nicolae Timiş s-a înscris în PSD.

 

Heiuş vs. Blaga
Nici la Orăştie nu este linişte. Actualul director al DGFP Hunedoara, Lucian Heiuş, a anunţat deja că va candida la funcţia de primar al municipiului. Cel care s-a supărat cel mai tare este fostul primar, actualul deputat Iosif Blaga, care a declarat în diverse medii, că se cam gândeşte să plece din PDL, taman la PSD, ca să candideze din nou la fotoliul de edil al Orăştiei, mai ales că stă cel mai bine în sondaje. Nici la Geoagiu, lucrurile nu sunt tranşate. Aici, Ioan Vălean ar vrea să fie candidatul PSD, după ce s-ar fi contrat cu actualul primar, Simion Mariş, tot de la PSD. Dar cum nu pot candida amândoi, în lumea politică se vorbeşte deja despre un transfer al lui Vălean la PDL. La Hunedoara, în sondaje, pe primul loc a ieşit fostul primar, Nicolae Schiau, dar PDL nu-l mai vrea în fruntea listelor electorale. La sondajele de opinie, PSD l-a luat în calcul pe Schiau drept independent, însă este posibil ca acesta să treacă în barca UNPR.

Ape tulburi şi în Valea Jiului
Nici spre sudul judeţului, în Valea Jiului, lucrurile nu sunt clare. Unul dintre primarii cu şanse mari de reuşită, Dănuţ Buhăescu – Uricani, este văzut tot mai des ca viitor candidat al PDL, unde ar urma să migreze de la PSD. Însă, Buhăescu a negat vehement în repetate rânduri că ar avea de gând să părăsească partidul care l-a consacrat. La Petroşani, PRM l-ar fi vrut pe liste pe fostul preşedinte al PSD, Haralambie Vochiţoiu, dar acesta a declinat oferta. “A fost o discuţie, mai mult amicală decât politică, cu colegii de la PRM, dar nu s-a pus problema de a face un transfer sau un document în sensul acesta. Până în acest moment, nu am nici un angajament sau aranjament politic. E interesant de privit scena politică şi din această poziţie. Nu am luat încă o decizie, dar nu trec la PRM”, a declarat Vochiţoiu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Adeca ce se intimpla, ieu nu pot face echipa decit cu mine chiar daca dimineata uit sa iau pastilele si mi se intimpla sami mai dau palme in fata oglinzii atunci cind ma ia gura pe dinapoi si imi spun ca sunt hot, analfabet, zamist, curvar, latifudiar si bisexual de cind mam inscris la PSD am inceput sa iubesc si barbatii orasului si daca voi fi intrebat la alegeri am sa spun ca ieu nu il cunosc pe Maris si ca nam colaborat niciodata cu el si nici liberal nu am fost decit atunci cind imi luam pastilele acum sunt divortat si mam facut armasarul orasului am saracit asa ca mam apucat de dat meditatii la ieconomie si de facut siex pe bani grei indiferent de parteneri ieu sunt invidios pe Boc ca are ielicopter si vrieu si ieu sami cumpar unul ieu sunt ca candidat cel mai bun singurul cu prima sansa de aia dupa ce am fost verificat de Ponta la dos am fost ales ca candidat ieu vin la PSD cu coinsilierii mei asa ca Maris poate sa plece

    astept o bila alba de la redactie pentru maretele impliniri si pentru ca sunt cel mai bogat primar din judet Molot este nimeni pe linga mine

    rog sri sami asigure un ielicoptier pentru plimbari nocturne prin judet cu amantul si copilasii mei

  • mai Nicule draga ,unde taie Molotz lemne , Timis nu mai aduna nici surcele nici uscatele, acuma-i mai merge treaba inca bine cu Gavre si cu Hofner, astia baga lucrari din greu , prin efectul Dopler-Fizeau deviaza fondurile ,asfalteaza pe la comune prietene , fac scoli , camine , biserici,trotuare ,etc si in curand incepe constructia castelului mosierului Timis intre Nalat si Reea linga centrala hidroelectrica , ca doara de aia s-a dat el cu PSD ul , ca si Petru Groza , mare chiabur s-a dat cu comunistii in 1946 l-au pus ministru la agricultura ,asa si asta poate l-o pune Ponta ministru pe la domenii ca de ajuns deputat nu putu ajunge ca avu boii slabi si nu mai trasera cu sarg in campanie, el zice ca e favorit pe oras cu 1600 de voturi ce le aduna in decembrie trecut ,da daca se uita bine ar vedea clar ca i s-a dus norocul ,si vorba unia , mai vine o vreme cand si banii se gata,....era sa uit am aflat reteta canabisului cultivat pe Tara Hategului uite-o ,, se altoieste o tufa de Macris cu o doza de ketamina si iese o kila de canabis hategan ,, kila cu care se poate semana un hectar de pamint si apoi se primeste subventie de la apia 25000 euro la hectar.in cretacic de asta au mancat dinozaurii si au ajuns dinozauri pitici , asa cum a ajuns fratele Timis .

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago