Mircia opteazã pentru rãmânerea PNL în opoziţie

  Nicolle Ebner

Preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, primarul Mircia Muntean, spune că PNL urmează să ia o decizie în ce priveşte calea pe care va merge mai departe, însă el, personal, ar opta pentru rămânerea PNL în opoziţie.

Ori la bal, ori la spital
Se pare că liberalilor nu le-a rămas decât să respecte votul popular, care i-a trimis în opoziţie, asta în cazul în care nu vor accepta propunerea  de intrare la guvernare alături de PDL. „Nu s-a luat, încă, o hotărâre, dar eu cred că PNL ar trebui să rămână în opoziţie, dat fiind faptul că anul viitor va fi un an extrem de greu, iar Traian Băsescu nu va putea conduce România fără un premier bun, capabil să elaboreze o strategie care să scoată ţara din criză”, a declarat liderul liberalilor hunedoreni, Mircia Muntean, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Mircia Muntean spune că nu se teme de răzbunarea lui Traian Băsescu sau a liderilor PDL din judeţul Hunedoara, pentru că PNL a făcut parte din coaliţia anti-Băsescu. „Nu mi-a fost frică de răzbunarea lui  Cozmâncă, a lui Hrebenciuc sau a lui Năstase, care a fost mult mai diabolic decât Traian Băsescu. Nu cred că răzbunarea preşedintelui poate să mă afecteze pe mine, primarul Devei”, a adăugat preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara.
Ieri, după ce BEC a confirmat că Traian Băsescu a câştigat un nou mandat de preşedinte al României, liderii democrat-liberali au lansat ideea că au de gând să coaguleze în jurul PDL forţele de dreapta, cu care să asigure o guvernare stabilă, referirile fiind făcute la o colaborare a PDL cu PNL într-un viitor guvern.

4 comentarii la „Mircia opteazã pentru rãmânerea PNL în opoziţie”

 1. Stimate domnule Crin Antonescu,

  Sunteţi preşedintele PNL-ului. E momentul să fiţi hotărât şi curajos. Aţi propus un Proiect Iohannis şi ar trebui să ţineţi de el chiar şi atunci când evidenţa – ajutată şi de fraudă, sunt convinsă – trebuie răsturnată. Gândiţi-vă la câte revoluţii nu ar fi avut loc dacă liderii ar fi renunţat atât de uşor.

  Eu nu sunt o liberală radicală, dar sunt o LIBERALĂ adevărată. Deşi am o mulţime de idei vă sugerez, politic vorbind, trei:
  1. Celor care vă acuză că aţi dat voturile dumneavoastră domnului Geoană răspundeţi-le cu o întrebare: Aţi fi vrut să câştige Băsescu având, de exemplu, 60% la 40%?
  2.Liberalii care vor să fie la guvernare alături de PDL să plece, pe faţă, la PDL. Să ştim şi noi, cei care apărăm ideile liberale, ca simpli membri sau alegători, cine-i liberal şi cine doar îşi apără buzunarul.
  3. Dacă nu se poate altfel, mai am o sugestie, poate idealistă: ca apărător al liberalismului înfiinţaţi un alt partid liberal. Fiţi sigur că minţi şi suflete liberale mai sunt în România. Iar peste cinci ani, dacă situaţia o va cere, veţi candida din nou, mai curat decât crinul şi fără nicio coadă de profitori după dumneavoastră (e cam greu, sunt conştientă). Dar asta înseamnă un LIDER: curaj şi iniţiativă. Dacă nu sunteţi un LIDER recunoaşteţi-o şi lăsaţi-ne „în amarul nostru”.

  Cu foarte mult respect şi simpatie,
  Marinela Şerban”
  (comentariul meu pe blogul lui Crin)

  Asa si trebuie, Mircia Muntean!

 2. ASTA INSEAMNA SA AI COLOANA VERTEBRALA SI PRINCIPII PE CARE SA NU LE ABANDONEZI LA PRIMUL OBSTACOL.Toata stima pentru astfel de oameni.Decit intr-o structura a unei „puteri” fara vlaga,mai bine intr-o „opozitie” puternica cu rol de super-vizer.

 3. Iar Parlamentul poate spune: „Niet”…Poate de aceea doreste domnul Basescu un Parlament unicameral…Mai usor de manevrat…Macar 5 ani, dupa care, de ce nu, un mandat pe viata…

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.