Categories: Sport

Ministrul vrea continuarea jocurilor în sălile de sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a avut luni o întâlnire de lucru cu reprezentanţii federaţiilor naţionale sportive – sporturi de sală, ce au programate competiţii în această lună. Întâlnirea vine pe fondul creşterii numărului de infectări cu coronavirus în România.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat în cadrul acestei întâlniri cu reprezentanţii federaţiilor, că este un moment greu pentru sportul românesc în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus şi că îşi doreşte continuitate la sporturile care îşi desfăşoară activitatea în săli.
„Toţi suntem îngrijoraţi de situaţia epi­de­miologică care există în ţară, de creşterea numărului de infectări, am auzit în ultimele zile chiar multe discuţii despre meciuri amânate la baschet, volei, chiar despre unele turnee anulate, şi am considerat ne­cesar să avem acest dialog. Este un mo­ment extrem de greu pentru toate sporturile şi ne dorim continuitate, în special pentru cele care îşi desfăşoară activitatea în sală, şi am dorit să avem direct de la repre­zentanţii acestora o evaluare a situaţiei, pen­tru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii sportive, a competiţiilor”, a de­cla­rat Stroe, conform unui comunicat al MTS.
El a precizat că este necesară respectarea cadrului legislativ pentru protejarea spor­tivilor, astfel încât să-şi poată continua activi­tatea: „La sport avem cel mai clar cadru legislativ dintre toate domeniile, cele mai detaliate reguli pentru a proteja sănă­tatea şi siguranţa sportivilor astfel încât
să-şi continue activitatea. Ne dorim com­petiţii sigure şi cât mai puţine infectări. Este o luptă pe care trebuie să o ducem îm­preună, cu ajutorul federaţiilor, ne bazăm pe experienţa lor şi pe angajamentul ferm că vor face tot ce e posibil pentru a ţine lu­cru­rile sub control. Repet, pandemia este cea care a oprit sportul, meciurile, noi facem efor­turi să o ţinem sub control. Este impor­tant să respectăm cu stricteţe măsurile care reglementează ceea ce înseamnă acum practicarea sportului, tocmai pentru a ne putea continua activitatea”.
La întâlnire au participat reprezentanţii federaţiilor de baschet, handbal, volei, polo, tenis de masă, hochei pe gheaţă, judo, box, lupte, kempo şi taekwondo.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago