Categories: Sport

Se vrea reluarea activităţii sportive şi în spaţii închise

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe (foto), a avut miercuri o nouă întâlnire cu reprezentanţii sporturilor care se desfăşoară în spaţii închise, de la următoarele federaţii sportive: FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob şi Sanie, FR Nataţie şi FR Canotaj.

„O veste importantă pentru sporturile care se desfăşoară în spaţii închise este că luăm în calcul reluarea competiţiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii“, a declarat ministrul Ionuţ Stroe.
„În acest sens, vom avea cât de curând o întâlnire cu colegii noştri de la Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii la care voi invita şi federaţiile sportive direct interesate de acest subiect. Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, şahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanţarea între participanţi sau alte măsuri de protecţie, astfel încât să minimizăm riscul de infectare“, a mai spus Ionuţ Stroe, care a mai discutat cu reprezentanţii federaţiilor şi despre bugetele din acest an, precizând că MTS va da dovadă de „flexibilitate“.
„Un alt subiect important discutat astăzi cu federaţiile este cel legat de bugete. Ne-am arătat disponibilitatea totală de a ne adapta la realităţile şi nevoile curente ale structurilor sportive. Este evident că acest an ne-a adus provocări pe care nimeni nu le-ar fi putut anticipa, este o situaţie inedită pentru toată lumea, situaţie pe care încercăm să o gestionăm cât mai bine, iar în acest context MTS dă dovadă de flexibilitate şi deschidere în faţa cerinţelor federaţiilor“, a mai precizat demnitarul care conduce MTS. (N. Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

o zi ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

o zi ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

o zi ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

o zi ago