Ministrul Finanţelor vrea să dea oameni afară, sindicaliştii vor să angajeze

Adriana Năstase

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu (foto), a declarat că urmează concedieri masive în sistemul bugetar. Iar sistemul finanţelor nu este ocolit când vine vorba de reduceri de personal.

Vrea informatizare
„Vreau să ajungem să faceţi aşa de simplu, să fie aplicaţii pe telefon în relaţia cu ANAF şi cu un singur click pe online să îţi vezi fişa de contribuabil, persoană juridică sau persoană fizică. Am vorbit cu colegii mei din Polonia, un fost coleg din sistemul bancar, a fost şi el ministru de Finanţe în Polonia, şi mi-a spus că ei au reuşit în şase luni să facă acest lucru. Deci se poate. Nu se poate să avem noi acest ghinion tot timpul să stăm neinformatizaţi. Nu s-a vrut. Cel mai uşor să elimini evaziunea fiscală e să informatizezi. Informatizarea e cea care ucide evaziunea fiscală. Nu sunt singur aici, sunt susţinut şi de premier şi de Partidul Naţional Liberal. A venit momentul să schimbăm direcţia. Reorganizarea ANAF înseamnă de asemenea eliminarea a 150 de posturi de conducere şi aproape 2.000 de posturi din structura ANAF. Înseamnă Antifrauda care trece sub Inspecţia Fiscală, deci trei vicepreşedinţi în loc de patru, şi rămân discuţiile despre Vamă, unde şi acolo vor fi schimbări. Discutăm soluţia optimă şi acolo, dar deja am început. Pe de o parte vreau să fac economii, deoarece cu aparatul ANAF şi cu informatizarea nu o să mai am nevoie de aşa mult personal”, a adăugat ministrul Florin Cîţu.

Le trebuie oameni tineri
Contactat, Mircea Igreţ, liderul Sindicatului Finanţele Publice Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „vom stabili săptămâna viitoare, la întâlnirea Consiliului Naţional al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe ce strategie abordăm la anunţul cu disponibilizările din sistem. Nu suntem de acord cu aşa ceva. În judeţul nostru, am spus-o în repetate rânduri, este nevoie de personal. În Direcţia Finanţelor Publice Hunedoara personalul este îmbătrânit, avem nevoie de forţe proaspete. Din schema de personal, 10 la sută sunt posturi vacante. Avem lipsă de personal la Haţeg, Deva, Brad. Ne mai trebuie oameni, nu să-i dăm afară“, a spus liderul sindical amintit.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

4 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

4 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

4 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

4 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

4 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

4 ore ago