Categories: Actualitate

Minerii de la Vulcan au refuzat să intre în şut

Nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salariile mici încasate, care nu s-au majorat aşa cum li s-a promis, câteva zeci de mineri de la Vulcan au refuzat, ieri, să intre în şut.
Oamenii s-au urcat într-un autobuz şi au venit în curtea Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, ca să ceară socoteală administraţiei. Nemulţumirea minerilor vine de la faptul că nu au primit sporul de periculozitate majorat, aşa cum li s-a promis şi cum, de fapt, este stipulat printr-o hotărâre de Guvern. Oamenii spun că nu îşi cer decât drepturile, mai ales că lucrează în condiţii extrem de grele şi cu utilaje depăşite fizic şi moral. „Noi, minerii, suntem cea mai oropsită categorie profesională din România. Astăzi, trebuia să se acorde majorarea sporului de periculozitate, de la 600 la 700 de lei. În curtea Companiei a venit o parte din schimbul II, pentru că am asigurat cele necesare, iar acum, oamenii se reîntorc la muncă, dar am venit pentru a ne asigura că lucrurile se vor îndrepta spre normalitate”, a declarat liderul de sindicat de la Exploatarea Minieră Vulcan. Astăzi, o delegaţie a minerilor din Valea Jiului se întâlneşte cu ministrul Economiei şi, în funcţie de rezultatul întrevederi, se va stabili calendarul unor noi proteste, în cazul în care doleanţele ortacilor nu se rezolvă.
Deşi de această dată nu au venit în curtea CNH, toţi minerii din Valea Jiului sunt solidari cu cei de la Vulcan, pentru că sunt în aceeaşi situaţie. (C. Cosman)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Unul din "utilajele" sau mai bine zis "sculele" pedeliste ,depasite "fizic si moral" e si insusi ,de-acu',directorul striper.Si leader-ul de sindicat,sa nu mai vorbeasca in numele ortacilor.Sa vorbeasca doar in numele celor care,prin manevre murdare,le-a asigurat functiile si ii tolereaza in continuare.Cea mai tare recomandare a direcorului-striper,a fost a presedintei PD-L Vulcan,viceprimar cu "usa deschisa" la fostul Pogea,penalul Vladu,Falca,Igas,Udrea si toata suita Cupolei ,citez din declaratia respectivei dupa numirea ca director:"Enache e un baiat bun !".Avind in vedere ca a avut legatura cu activitatea de extractie a carbunelui,cam cit au avut si ortacii cu mulsul oilor,poti sa-i intelegi "ratacirile",dar nu-i inteleg pe cei ce o asculta.

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

8 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

9 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

16 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

16 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

16 ore ago