Categories: Comunitate

Mii de turişti au ales staţiunea Parâng

Carmen Cosman

Investiţiile din Staţiunea Parâng, realizate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, încep să-şi arate roadele. Municipalitatea din Petroşani anunţă că în weekend-ul trecut, în Parâng, s-a aflat un număr record de turişti.
„Conform datelor deţinătorilor de instalaţii de transport pe cablu – telescaun, s-a înregistrat un număr de 5.900 de accesări ale acestor instalaţii, totodată, fiind înregistrat şi un număr de peste 1.000 de maşini. Numărul turiştilor care vizitează Masivul Parâng a fost în creştere în această iarnă, după ce a fost dată în folosinţă Pârtia B, care măsoară 3,3 km şi este prevăzută cu instalaţie de zăpadă artificială”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi.
Unii turişti au reclamat că starea pârtiilor nu este tocmai bună, iar zăpada nu a fost bătătorită, însă primarul a negat categoric aceste informaţii. „Vă pot spune cu certitudine că nu este aşa. Pârtia B are deja un pat de gheaţă făcut şi cu zăpadă artificială. Este cea mai bună din punct de vedere al condiţiilor de schi”, a precizat acesta.
Până acum, lucrările executate în Staţiunea Parâng au înghiţit aproximativ 15 milioane de lei. Domeniul schiabil se va întinde pe o suprafaţă de 150 hectare şi va avea 17 pârtii. De asemenea, pentru acces, între Petroşani şi staţiunea montană Parâng va fi amenajată o telegondolă. Investiţia se cifrează la peste 68 de milioane de euro.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

15 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

15 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

15 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

15 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

15 ore ago