Politica si administratie

S-a dat startul reabilitării drumului spre Parâng

Maximilian Gânju

Investiţia finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara ar urma să ajute la dezvoltarea turistică a Staţiunii Parâng, să atragă turişti atât iarna cât şi vara, dar şi să aducă investitori în turismul montan. Contractul a fost semnat în urma unei întâlniri între conducerea judeţului, constructor, cabanieri, aleşi ai administraţiei locale şi judeţene.

O piatră de moară
Drumul judeţean care leagă Petroşaniul de Staţiunea Parâng, secţiunea cuprinsă între Cabana Rusu şi staţiune, a fost o adevărată piatră de încercare pentru cabanieri. Aceştia spun că unele investiţii au fost frânate de lipsa drumului, dar şi că turiştii s-au ţinut departe de staţiune din acelaşi motiv. Nici atribuirea contractului n-a fost o misiune uşoară, din cauza contestaţiilor. „Contractul acesta a avut contestaţii de aproximativ un an şi jumătate. Cam cu atât s-a întârziat începutul lucrărilor. Cred că această zonă poate rivaliza cu orice altă staţiune din Bavaria sau Austria. Consider că eficienţa investiţiei pentru realizarea unui turism european este maximă şi nu doar pentru relaţia Cabana Rusu – Parâng, ci pentru tot ce înseamnă o gândire integrată de dezvoltare a unei zone turistice de excepţie şi mă refer în general la toate locaţiile turistice din Valea Jiului. Mulţumirile mele sunt adresate şi cabanierilor din Parâng, cu care am avut câteva discuţii şi lor trebuie să le spun că încercările noastre au fost continue pentru definitivarea investiţiei. Acum avem o sentinţă definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia şi un câştigător al licitaţiei”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

17 milioane de lei
Administratorul public al judeţului, Costel Avram, spune că se va asigura ca lucrările să fie de calitate şi anunţă că investiţiile pentru Parâng nu se vor opri aici. „În 2000, când am ajuns vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, prima hotărâre de guvern pe care am semnat-o împreună cu prefectul de atunci, Sorin Apostu, a fost clasificarea drumului Cabana Rusu – Parâng ca drum judeţean. După 18 ani, ca administrator public al judeţului, asist la semnarea contractului de finanţare şi mă bucur că într-adevăr se întâmplă ceva aici. Aşa au fost vremurile, a fost o perioadă în care nu am mai avut posibilitatea de a pune pe lista de priorităţi această investiţie. Acum mă voi asigura că va fi dusă la bun sfârşit, la termen”, a spus Costel Avram.
Proiectul are un termen de finalizare de 27 de luni, valoarea totală a acestuia fiind de peste 17 milioane de lei, sumă alocată din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Felicitari cabanierilor, administratorului judetului, felicitari lu Tomi Coconea si domnului Bobora . Nu il vad in poza pe Primarul din Petrosani. Speram ca va sprijini aceasta actiune, ca nu e suparat ca cel din poveste pe sat. Cam tarziu dar sa speram ca va fi o reusita aceasta invesitie.

  • Incredibil!!! Cum si-au amenjat oamenii masa in varful muntelui!!! Cat mai persista metodele astea de ”promovare”, cum poti agrea asa ceva? Adica sa faci tu toata butaforia unui birou in varful muntelui si sa simulezi semnarea unor hartii, incredibil!!! Cat despre drumul ala, habar n-am daca-i chiar atat de oprtun. Mi-e teama ca statiunea va deveni la fel ca si Straja, adica tot ghiolbanu face casa langa partie, pe care, evident, o transforma in pensiune. De ce nu lasam noi muntele sa fie munte, adica un loc mai greu accesibil. Nu mai bine se dezvolta domeniul schiabil si transprotul pe cablu, iar accesul auto sa fie pana la Rusu. Nu ne mai trezim ever!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago