Categories: Sport

Mihai Leu, pe locul second la Super Rally Mangalia

Campionatului Naţional de Super Rally a debutat sâmbătă cu prima etapă desfăşurată pe un circuit stradal în Mangalia.
Un număr de 30 de piloţi au luptat pentru victorie pe circuitul stradal cu o lungime de 3,75 de kilometri, iar în cele din urmă victoria i-a revenit francezului Jerome France, care a concurat pe un monopost Formula Renault, după un ”duel incredibil” cu pilotul hune­do­rean Mihai Leu (foto) (Radical) şi Costel Căşu­neanu (Skoda Fabia R5).
Costel Căşuneanu, campionul naţional en titre, a avut un timp mai bun decât al fran­cezului, însă a fost penalizat cu 3 secunde după ce a lovit o şicană de pe traseu, ma­nevră interzisă.
Câştigătorul etapei de la Mangalia a com­parat etapa de pe Litoral cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo: ”Chiar le-am arătat prietenilor mei din Franţa poze de aici şi au fost încântaţi de ceea ce s-a întâmplat.Am câştigat, dar asta nu mă transformă într-un favorit la titlu”.
Printre cei care s-au mai calificat în finală au fost sportivii Dani Oţil, Emil Ghinea, Aurelian Andronache, Istvan Beko, Ionuţ Moisii, Vlad Cosma, Zoltan Martincsek şi Vali Porcişteanu. Câştigător în 2019 la Mangalia, Oţil a fost al patrulea, însă s-a confruntat cu probleme tehnice pe parcursul etapei.
Pe lângă monoposturi şi prototipuri, fanii pre­zenţi au avut ocazia de a vedea în acţiune un Mini eletric, pilotat de Ciprian Lupu, dar şi o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.
Următoarea etapă va avea loc în perioada 18-19 iunie pe străzile din Târgu Mureş dar în programul competiţional poate fi inclusă şi o etapă la Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

21 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

20 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

20 de ore ago