Categories: Actualitate

Mia Albescu rămâne în arest la domiciliu

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins solicitarea procurorilor cu privire la arestarea preventivă a directorului Casei de Cultură Petroşani Maria (Mia) Albescu (foto).
Aceasta este cercetată într-un dosar instrumentat de DGA şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Mia Albescu este şi managerul Liceului Apollonius din Petroşani, unitate de învăţământ privată. Cel care a atras-o în afacerea necurată, Valentin Marius Ilaş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dar a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti. N-a avut succes la Curtea de Apel, contestaţia lui fiind respinsă ca inadmisibilă, astfel că Valentin Marius Ilaş va fi cercetat în stare de arest preventiv.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti arată că directorul Casei de Cultură din Petroşani, Mia Albescu, în cursul lunii iulie 2015, a cerut şi apoi a primit suma de 7.000 de lei de la un individ, Valentin Marius Ilaş, pentru a întocmi în fals mai multe documente privind situaţia şcolară completă a unui martor care a făcut şi denunţul la DGA. Denunţătorul a cerut o adeverinţă şi foaie matricolă, care să ateste că a făcut patru ani de liceu la unitatea de învăţământ privată alt cărui manager este Mia Albescu. Procurorii mai susţin că Valentin Marius Ilaş, cel care a intermediat afacerea, se lăuda cu „pile” prin ministere şi la instituţii din Petroşani şi astfel a reuşit să păgubească mai multe persoane. Ilaş a primit diferite sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei, de la doi martori şi le-a dat asigurări că are oameni la serviciul Evidenţa Informatizată a Persoanei Petroşani, iar astfel le poate facilita mutaţia în cartea de identitate necesară în vederea înscrierii la Liceul Apollonius din Petroşani. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Politia rutiera din petrosani este o curva ordinara care da amenzi in locuri unde nu trebuie. jegurile dau amenzi in afara orasului unde nu este nicio restrictie de viteza dar amendeaza labele astea triste comuniste. Pai nu vine-o revolitie futuva-n c/ir de ordinari> sa va aklergam gura mamii voastre de borati????

  • Numai corupție au in cap ...sa le dau la cioc si lor si la politicieni ...sa vina RAzboiu ...sa merg sa ma pis pe becali

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

18 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

18 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

18 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

18 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

19 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

19 ore ago