Categories: Comunitate

Maşinile de mare tonaj strică şi drumuri din Ilia

Oana Mihnea

Se pare că şi alţi hunedoreni, nu doar cei din Brănişca, sunt afectaţi de lucrările care se fac la autostradă. Maşinile de mare tonaj, care tranzitează localitatea Ilia, i-au trimis pe oameni cu reclamaţii la primărie.
Cu jalba scrisă la primar
Calvarul a început în urmă cu aproximativ o lună de zile, de când autobasculantele supraîncărcate cu piatră din carieră fac zeci de drumuri zilnic prin localitate. Afectate sunt două străzi, Unirii şi Traian, pe unde aceştia sunt nevoiţi să treacă pentru a ajunge pe DN7, şi mai departe în zonele unde se execută lucrările la lotul trei al autostrăzii Deva-Lugoj. „Am primit o sesizare cu 20 de semnături ale oamenilor. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că este foarte multă gălăgie, maşinile circulă cu mare viteză prin localitate iar din cauza supraîncărcării cu piatră, pereţii caselor încep să crape. Mai mult decât atât, au început să apară şi gropi în asfalt. Am luat legătura cu Consiliul Judeţean şi ieri a venit vicepreşedintele interimar Adrian David la primărie pentru a discuta despre această problemă. Am vorbit şi cu reprezentanţii firmei constructoare şi le-am cerut să atenţioneze şoferii să meargă mai încet şi să repare ceea ce strică“, a declarat Marius Omotă (foto), primarul comunei Ilia.
Cu maşinile la cântar
O primă măsură va fi luată în perioada imediat următoare, când va fi pus un cântar pe porţiunea de drum respectivă, pentru a vedea dacă este respectată legislaţia. „Am fost la faţa locului să văd exact care este situaţia. În primă faz, dorim să punem un cântar pentru a fi verificate toate maşinile care circulă. Încărcătura nu trebuie să depăşească 7,5 tone pe osie. De asemenea, specialiştii din cadrul departamentului nostru tehnic vor încheia periodic procese verbale cu firma constructoare prin care li se va aduce la cunoştinţă faptul că trebuie să respecte anumite termene şi angajamente. Dacă nu se conformează, îi vom da în judecată“, a precizat Adrian David, vicepreşedintele interimar al Consiliului Judeţean.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

10 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o zi ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o zi ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o zi ago