Categories: Sport

Marian Stoenac: „Am ales pe Cetate Deva pentru proiectul de aici!”

Alături de Făgărăşanu şi Szekely, Marian Stoenac reprezintă una din achiziţiile importante pentru CNS Cetate Deva în această iarnă. Mijlocaşul de 23 de ani a lăsat liderul Ligii a II-a, Juventus Bucureşti, fiind convins de obiectivele performante propuse la clubul din reşedinţa judeţului Hunedoara.

„Venirea aici nu e un pas înapoi!
Originar din Motru, Marian Stoenac a jucat în ultimul an şi jumătate la Juventus Bucureşti, cu care a obţinut o promovare în liga secundă şi alături de care a terminat pe prima poziţie în eşalonul al doilea, la finalul anului 2016, cu şanse mari de a accede pe prima scenă. Totuşi, talentatul fotbalist a ales să vină la Deva, din dorinţa de a evolua mai mult, fiind convins că la clubul alb-albastru se vrea performanţă. „Unii poate ar spune că e un pas înapoi în cariera mea faptul că am lăsat liderul Ligii a II-a pentru o echipă de pe locul 6 în al treilea eşalon. Dar eu nu consider că e aşa. Am fost convins de proiectul de aici, ştiu că se vrea performanţă şi am refuzat oferte din Liga a II-a pentru a juca la Deva. Am mai obţinut o promovare, cu Juventus, am jucat şi în liga secundă, dar am hotărât să plec pentru a evolua mai mult. Ne-am despărţit şi viaţa merge înainte”, a spus noul jucător devean.

A marcat cinci goluri într-un meci
Chiar dacă adversarele la promovare nu îi prea iau pe deveni în calcule, Stoenac crede că el şi colegii săi îşi pot îndeplini obiectivul. „Nu ne interesează ce spun alţii despre noi. E treaba lor, noi avem obiectivul nostru, acela de a promova. Suntem un grup frumos, antrenorul şi conducerea sunt alături de noi, ne ajută, şi asta e foarte important”, a mai spus Marian Stoenac, cel care în turul campionatului Ligii a II-a a reuşit performanţa de a înscrie cinci goluri în 40 de minute, în partida cu Şoimii Pâncota.

„Va face diferenţa pe teren!”
Antrenorul Viorel Tănase este mulţumit de noua achiziţie a echipei şi aşteaptă ca Stoenac să facă diferenţa în returul campionatului. „Stoenac e un jucător foarte tehnic, care a jucat la nivelul Ligii a II-a, la Juventus, e un marcator prin excelenţă şi veţi vedea că în retur va face diferenţa în teren. Aşteptăm să se integreze şi să ne ajute”, a fost prezentarea făcută de Tănase noului său elev. Devenii şi-au anulat amicalul care trebuiau să-l joace sâmbătă, în deplasare, cu Unirea Alba Iulia, din cauza terenurilor impracticabile. În această săptămână, alb-albaştrii vor susţine alte două teste, ambele în deplasare, miercuri cu FC Hermanstadt Sibiu şi sâmbătă, cu U. Cluj. (Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

8 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

9 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

16 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

16 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

16 ore ago